Pro holčičky: Našli jsme dětskou módu, kterou budou děti rády nosit

Dětská huňatá zimní móda značky Jokersol
Foto: Jokersol
Sdílej na facebooku
4. prosince  2017 
 12:00

Sehnat originální a přitom vkusné oblečení pro děti je snazší než kdykoli dříve. Nabídka je obrovská, uspějí vyznavači snad všech možných stylů. Je pravda, že za některé modely je potřeba si připlatit, stojí až několikrát více než běžná produkce z konfekčních řetězců. Ale nemusíte do nich dítě oblékat od hlavy k patě, někdy stačí jeden kousek, který učiní celý dětský outfit originálním. Dnes jsme se zaměřili na oblečení pro dívky. 

Mám dvouletou dceru a přiznávám rovnou, že na jejím oblečení dost ujíždím. Asi nikdo u nás doma ho nemá tolik, jako má ona. Mou omluvou budiž to, že většinu z toho podědila, případně jí ho kupuji v second handech. Ale občas se neubráním a koupím jí něco nového. Jako třeba vážně dokonalou zimní čepici, kterou jsem minulý rok ulovila v berlínském obchodě Hug & Grow, ale jejíž cenu svému muži nikdy neřeknu. Na svou obranu musím říct, že k tomu už jsem přihodila jen dva kousky po dvou eurech ze sekáče v Kreuzbergu. 

Když Josefínu oblékám, občas váhám mezi dvěma styly – na jedné straně se mi líbí minimalistické oblečení, často v šedé nebo černé barvě, na straně druhé jí někdy ráda dávám vyloženě holčičí, jeden by řekl až kýčovité věci, které na malých holčičkách prostě vypadají rozkošně. 

Sukýnka hřejivá, huňatá, ňuchňací, Jokersol, 850,-
Sukýnka hřejivá, huňatá, ňuchňací, Jokersol, 850,-
Autor: Jokersol
Přesně takové jsou výrobky české značky Jokersol, ostatně autorky zimní kolekce slibují, že je teplá, pohodlná, huňatá, chlupatá, ňuchňací a parádnická. A to skutečně je. 

Na výběr jsou holčičí chlupaté sukýnky, vestičky, nákrčníky, beraničky a štuclíky, neboli rukávníky. Vybírat můžete z řady barev, vzorů, velikostí, k mání je i několik kousků pro kluky. Pro zimní kolekci 2017/2018 autorky zvolily chlupatiny v barevné kombinaci tyrkys-petrolej-hořčice a krémová-starorůžová-modrofialová. Doplňují je kvalitními úplety a designovými bavlněnými plátny. Baví mě, že Jokersol se nebojí oblékat holčičky do modré, a kluky naopak do červené. "Používáme ty nejlepší dostupné materiály, vždy s certifikací pro děti do 3 let. Často dovážíme ze zahraničí látky hned poté, kdy vyjde nová kolekce, někdy si necháme tisknout vlastní návrhy látek," dodávají autorky kolekce Pavla a Jitka. 

Mimochodem – víte, co znamená trochu zvláštní název Jokersol? Jde o kombinaci dvou slov: joker a sol. První z nich je smíšek, který věčně vymýšlí nějaké nové lumpárny. Je hravý, pusu má od ucha k uchu a jeho fantazie je záviděníhodná. Sol je španělsky slunce, teplo, světlo, barvy a dobrá nálada. Výrobky značky Jokersol najdete na Fleru ZDE.

Župánky, punčocháče a podkolenky Liewood najdete na lavly.cz
Župánky, punčocháče a podkolenky Liewood najdete na lavly.cz
Autor: Lavly.cz
Hezké kousky pro své holčičky můžete hledat i jinak, než že se zaměříte na jednoho výrobce. Sympatický koncept má web lavly.cz, který nabízí hodně pestrý sortiment oblečení, ale i doplňků do bytu a to nejen pro děti. Lavly se vyloženě zaměřuje na nové originální značky, se zjevnou sympatií ke skandinávskému designu a kvalitě. Svou nabídku průběžně obměňuje, momentálně mají například krásné župánky, punčocháče a podkolenky Liewood

Beanie od Be birdie, pro větší kojence za 200 korun kus
Beanie od Be birdie, pro větší kojence za 200 korun kus
Autor: Be birdie
Kdybych se měla držet zavedených firem, už mockrát mě zaujaly modely značky Be Birdie, letos jsem neodolala černobílé oboustranné čepici typu beanie s pandami, líbí se mi i oblečení na nejmenší děti.

Za značkou, která nezapře inspiraci skandinávskou dětskou módou, stojí Vendula Kubačová. Nabízí modely pro děti od narození do šesti let, a jak její dcera roste, jsme zvědaví, zda se rozšíří i nabídka firmy. Více na webu Be Birdie.

Kolová sukně, 4listek na Fler.cz
Kolová sukně, 4listek na Fler.cz
Autor: https://www.fler.cz/4listek
Na zmíněném Fleru prodávají hezké modely i ti, kdo nemají ambici stát se velkou firmou – já jsem objevila krásné balonové a kolové sukýnky u šikovné švadleny vystupující pod nickem 4lístek – její výrobky najdete ZDE. Půvabné a roztomile holčičí a přitom nepřeslazené jsou i šatičky od 4lístek. Pro nás, kdo neumíme ušít ani povlak na polštář, a přitom nechceme pro děti jen konfekci, pravé požehnání za výbornou cenu. 

Výrobky značky Šimido
Výrobky značky Šimido
Autor: Šimido.cz
Krásné a vtipné skřítkovské kousky se občas najdou v nabídce firmy Šimido. Škoda pro nás váhavé, že dělají jen malé kolekce, a tak například trika s dlouhou špičatou kapucí pro děti kolem dvou let byla nedávno hned pryč. Ale firma slibuje, že po sérii vánočních trhů se v polovině prosince nabídka na webu zase rozšíří. Vedle skřítkovské kapuce jsou pro ně typické basic střihy spíše v tmavších barvách, které já osobně mám hodně ráda a které považuju za základ dětského šatníku. Šimido vedle oblečení nabízí i hračky, samozřejmě také se skřítkovskou tematikou. 

Lněná dětská blůzka značky Cila, 37 eur
Lněná dětská blůzka značky Cila, 37 eur
Autor: cila.me
Nedávno mě zaujala i slovenská firma Cila, byť její kousky jsou dražší a s jejich nákupem rozhodně počkám do doby, kdy dcera neporoste tempem dvě velikosti za půl roku. Nicméně jejich lněné tuniky – pro holky i jejich matky – jsou krásné, stejně jako další nápadité a přitom jednoduché střihy. Navíc jde o kousky od pohledu pohodlné, které by zároveň při nošení mohly něco vydržet. 

A ještě bych ráda zmínila originální dětské oblečení skrývající se pod značkou Shark in the Park. Líbí se mi zejména jejich kabátky a mikiny. Oblíbená je také značka LoowFAT, která se zaměřuje především na rodiče, kteří nechtějí děti oblékat jako děti. Inspirují se zejména street stylem dospívajících. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku