Sem se vydejte: Pět míst v Čechách a na Moravě, kde si užijete vy i děti

  • Sem se vydejte: Pět míst v Čechách a na Moravě, kde si užijete vy i děti
    Pískový svět Dolní Morava
    Foto: Relax & sport resort Dolní Morava
    Sdílej na facebooku
    4. května  2018 
     06:00

    Stále jste se nerozhodli, kam letos v létě vyrazíte užít si pár dní volna s celou rodinou? Přinášíme inspiraci na místa, kde se budete cítit dobře, odpočinete si podle svého gusta a vaše ratolesti se nebudou nudit ani jedinou vteřinu. Dosyta se vydovádí a odvezou si domů nezapomenutelné vzpomínky.

  • Hory plné zážitků v Dolní Moravě

    Pískový svět a mamutíkův vodní park Dolní Morava
    Pískový svět a mamutíkův vodní park Dolní Morava
    Autor: ralax & sport Resort Dolní Morava

    Dolní Morava je malá, nenápadná vesnička pod masivem Králického Sněžníku, která se díky místnímu relax&sport Resortu a Wellness hotelu Vista, stává oblíbenou destinací pro rodiny, vyznavače aktivního odpočinku, gurmány i milovníky „rozmazlování.“

    Mrňata i odrostlejší ratolesti se vyřádí v Mamutíkově vodním parku, malé objevitele bude bavit Pískový svět a zaručeně se zabaví v Lesním zážitkovém parku plném pohádkových dřevěných domečků ve stromech, závěsných chodníků a pařezových cest. Podniknout můžete celodenní výšlap po okolních kopcích nebo rodinný cyklovýlet. Kolo vám tu půjčí.

    Novinkou a velkým lákadlem letošní sezony je obří mamut, ze kterého budou nadšené děti každého věku! Měří 13 metrů, má dvě patra, skrývá hrací prales a nejrychlejší cesta ven vede 24 metrů dlouhým tobogánem ukrytým v chobotu. Z prvního patra věnovaného hravě ztvárněným zajímavostem ze života mamutů se děti dostanou několika dobrodružnými cestami do druhého podlaží s tunely, liánami nebo jeskyní, z níž se ozývá nepřeslechnutelný mamutí řev. Vezměte děti také do parku Amálka s trampolínou, kolotočem a prolézačkami, jehož součástí jsou od loňska také tři tubingové dráhy.

    A co dospěláci? Zaručeným zážitkem bude výstup na Stezku v oblacích, která se tyčí v nadmořské výšce 1116 metrů, přímo na vrcholu hory Slamník. Samotná stavba má 55 metrů a nabízí dechberoucí výhledy na hřebeny Králického Sněžníku, a když budete mít štěstí, odhalí se vám v dáli i Krkonoše. A co teprve Adrenalin park s lanovým centrem, obří houpačkou nebo možností skoku volným pádem.

    Po dlouhém dni oceníte vynikající večeři (šéfkuchař hotelu Vista vaří téměř výhradně z regionálních surovin) a příjemné wellness centrum s bazénem, vířivkou, saunou, parní kabinou a širokým výběrem masáží. Hotel nabízí službu hlídání dětí, takže si s klidným svědomím dopřejete chvilky jen pro sebe. Kromě toho po celý den probíhají dětské animační programy, divadélka, čtení pohádek a kreativní dílničky.

  • Oáza klidu i dobrodružný svět na Lipně

    Zábava na Lipně
    Zábava na Lipně
    Autor: Lipno

    Oblíbená Stezka korunami stromů na vrcholu Kramolína, dva aquaparky spojené s dětským vodním světem a wellness centrem, bobová dráha i lanové centrum, bezpočet možností sportovního vyžití a pěších i cyklo výletů po značených cestách různých obtížností (řadu z nich zvládnete pohodlně i s kočárkem nebo batoletem v krosničce), to je Lipensko. Toužíte zkusit jachtaření? Žádný problém, v přístavu vás proškolí a můžete na zapůjčené plachetnici vyrazit brázdit vlny. Máte v plánu své potomky naučit jezdit na odrážedle, prvním kole nebo inline bruslích? Okružní jezerní stezka z Lipna nad Vltavou přes Frymburk, Frýdavu a Přední Výtoň zpět do Lipna je pro tento účel jako stvořená.

    Minulý týden zahájil letní provoz také rodinný zábavný park Království lesa. Co vás v něm čeká? Nejrůznější lanová centra připomínají stezky pro veverky, kuny, jezevce nebo lišky. Děti tak mohou odhalit tajemství skryté v útrobách lesa a zároveň se naučit rozeznávat stromy, poznávat zvířecí stopy nebo zjistit, jaké vlastnosti má dřevo. „Děti prozkoumávají lesní zákoutí a zároveň zkouší své dovednosti na dřevěných atrakcích. Dospělí mohou v klidu odpočívat a zároveň být svým potomkům stále na blízku,“ popisuje unikátní koncept Vojen Smíšek. V areálu nechybí několik restaurací a kiosků (například zmrzlinový), kde ochutnáte tradiční šumavská jídla i další speciality. Den v Království lesa se dá zkombinovat s návštěvou Stezky korunami stromů, která stojí nedaleko. Dostanete se sem lanovkou, pěšky po značené cestě nebo stezkabusem.

  • Valachy: naučte děti golf nebo si společně upečte frgál

    Golf pro děti Valachy
    Golf pro děti Valachy
    Autor: Resort Valachy

    Komorní atmosféra rodinného resortu Valachy vás nabije novou energií. Od povinností všedních dní si odpočinete uprostřed kouzelné přírody Beskyd. V hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích najdete kompletní zázemí pro spokojenou dovolenou i s těmi nejmenšími dětmi. Pravidelně se zde konají pestré animační programy a tematické dny. Nechybí bazén, stylový saunový svět, tenisové kurty, půjčovna horských kol, vozítek segway i holí na nordic walking, vyzkoušet můžete některou z exotických masáží nebo si protáhnout tělo na lekci jógy (ratolesti vám rádi pohlídají). Milovníci dobrého jídla si přijdou na své v restauraci Vyhlídka.

    Hledáte něco neobvyklého? Při kurzech pečení frgálů, tradičních valašských koláčů, se zabaví celá rodina. Kurzy tu budou pořádat pravidelně celé léto pod vedením zkušených pekařek a vlastnoručně vyrobenou sladkou dobrotu si odnesete sebou, stejně jako certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského. Horkou letošní novinkou budou ale také kurzy výroby pralinek.

    Golf pro každého je zábavný program pro začátečníky a rodiny s dětmi, zkrátka pro všechny, kteří golf ještě neznají nebo s ním začínají a chtějí se dozvědět něco víc. Při objednání programu vás čeká zhruba devadesátiminutová procházka po golfovém hřišti s průvodcem, který vám vysvětlí základy golfu, pod jeho vedením si zkusíte základní údery i samotnou hru a dozvíte se i řadu zajímavostí. Vše je přizpůsobeno jak dospělým, tak i dětem, které se mohou seznámit s golfem hravou formou.

  • Večerní safari

    Večerní safari
    Večerní safari
    Autor: Zoo Dvůr Králové

    Pokud chcete svým milovaným ratolestem (ale i sami sobě) připravit opravdu jedinečný a nezapomenutelný zážitek, vypravte se na safari do ZOO ve Dvoře Králové. Toužíte zažít atmosféru podvečerní jízdy Afrika Expressem mezi velkými stády zvířat? Pak neváhejte! Čeká vás téměř hodinová komentovaná jízda safaribusem kolem výběhů a Africkým safari přímo mezi zvířaty. Cestou uvidíte více než 600 afrických zvířat v 50 druzích, budete pozorovat žirafy, zebry, nosorožce nebo antilopy v záři zapadajícího slunce. V červenci a srpnu se odjíždí denně ve 20 a 21 hodin, v červnu pak o víkendech a jízdenky koupíte přímo na místě těsně před jízdou, můžete si je ale rezervovat telefonem nebo objednat přes e-shop.

    V safari parku můžete také přenocovat. Ubytují vás buď v pokojích stylového hotelu nebo v luxusních stanech v korunách stromů, přímo nad výběhy se zvířaty.

  • Neobjevené Orlické hory

    Motokáry v Říčkách
    Motokáry v Říčkách
    Autor: Ski resort Říčky

    Patříte mezi vyznavače aktivního odpočinku? Chcete strávit pár dní na horách a nepotkávat během procházek davy ostatních výletníků? Klid, nádhernou přírodu, příjemné zázemí pro malé i větší děti i dobrodružné zážitky, to vše najdete v Orlických horách. Konkrétně ve středisku Říčky. Ubytujte se v některém z útulných penzionů nebo stylových roubenek a vychutnejte si divokou nespoutanost turisty zatím tak trochu opomíjených končin.

    Nechte se vyvézt lanovkou (bez problémů i s koly a kočárky) na hřeben a z vrchu Zakletý se vydejte pěšky příjemnou pěšinou po Jiráskově horské cestě třeba na Anenskou rozhlednu nebo si užijte trochu adrenalinu při jízdě dolů po sjezdovce na horských koloběžkách nebo tříkolkách. V okolí najdete řadu rodinných turistických i cyklistických tras s nádhernými výhledy do krajiny. Ve středisku Říčky (u dolní stanice lanovky) si můžete půjčit horská i elektrokola, najdete tu také multifunkční hřiště na tenis, volejbal či nohejbal (zdarma) a cenově velmi přívětivou restauraci Skirest s venkovní terasou a dětským koutkem. Nechybí oblíbené lanové Spiders Centrum s několika okruhy a pro odvážnější také s úchvatnou projížďkou na laně nad údolím.

     

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku