Kam s dětmi: Návrat dinosaurů, nová stezka v korunách a prodloužená Krásná jizba!

Putování s dinosaury to v únoru rozbalí v pražské O2 Aréně
Foto: LiveNation
Sdílej na facebooku
17. ledna  2019 
 16:49

Už víte, co bude s dětmi nebo třeba sami dělat následující dny. Máme pro vás pár tipů, z nichž byste si mohli vybrat. 

Miluje vaše dítě dinosaury? Pak byste mu mohli udělat radost a vzít ho na největší dinosauří show na světě, která až do neděle běží v pražské 02 Aréně. V příběhu nazvaném Putování s dinosaury vyprávějícím o jejich 200 milionů let trvající nadvládě uvidíte na vlastní oči, jak prehistoričtí tvorové chodí, řvou a bojují o přežití a nadvládu. Při pohledu na jejich zvrásněnou kůži a lesku v očích budete mít pocit. že se dinosauři vrátili. 

Do Prahy s nedostanete? Pak je tu unikátní a ojedinělá výstava robotických a statických modelů dinosaurů v životních velikostech se vrací na výstaviště do Českých Budějovic. Na výstavišti v pavilónu T-2 se můžete těšit na to nejlepší ze všech DinoParků v ČR i zahraničí. K vidění je třeba třicetimetrový býložravý Barosaurus, mláďata Stegosaurů nebo tyrannosauří tři bratři, jsou jen malou ochutnávkou pestrého druhohorního menu. K vidění bude do 3. března.

Design pro demokracii i nadále

Pokud hledáte něco méně strašidelného, zkuste Uměleckoprůmyslové museum v Praze - to momentálně pro velký zájem návštěvníků prodlužuje dvě stávající výstavy, které se váží k módě a designu první republiky. Výstava Krásná jizba Družstevní práce 1927-1948 / Design pro demokracii, kterou připravila kurátorka Lucie Vlčková, je prodloužena do 3. března 2019. 

Výstavu Hana Podolská. Legenda české módy, kterou připravila kurátorka Eva Uchalová, navštívilo od jejího otevření poslední srpnový den 2018 už pětadvacet tisíc návštěvníků a komentované prohlídky i ostatní doprovodné programy jsou pravidelně beznadějně obsazené. Muzeum se proto rozhodlo tuto výstavu prodloužit do 19. května 2019. Vzhledem k tomu, že citlivé textilní materiály nelze vystavovat po tak dlouhou dobu, budou některé exponáty vyměněny a výstava dozná drobných obměn. K oběma výstavám bude muzeum i nadále nabízet doprovodný program: komentované prohlídky, přednášky, programy pro školy, tvůrčí a rodinné dílny.

Do oblak! 

Již čtvrtou stezkou se můžete projít v korunách stromů. Ve středu 16. ledna se otevřela Stezka Valašska na Pustevnách. Je dlouhá 394 metrů, výška v nejvyšším bodě je 15 metrů a její součástí je zřejmě nejdelší skleněná vyhlídková plošina v Evropě. V lednu je stezka otevřena od 10 do 16 hodin. Druhým týdnem se na Pustevnách koná festival Ledových soch. Ve dvou stanech můžete obdivovat, co lze vysochat ze 40 tun ledu. O víkendech je připraven doprovodný program v podobě soutěží, her, bobování a mnoho dalšího.

O stezce hovoří jednatel Petr Káňa.

Mnohé památky spravované Národním památkovým ústavem nezahálí ani v zimě. Již tradičně je mnohde připravena řada adventních akcí a speciálních zimních prohlídek. Kam se můžete jít podívat, najde ZDE

Chcete památky hodně zblízka? Vyrazte za modely z lega. Na ploše 900 m2 můžete vidět více než 30 obřích modelů českých památek. K vidění je například Karlštejn, Bouzov, Hluboká, Rožmberk či Bezděz, ale také Chrám sv. Barbory, Národní muzeum, vysílač Ještěd i neexistující Národní knihovnu architekta Jana Kaplického. Na stavby bylo použito 2,5 tuny kostiček lega a nadšenci je stavěli 13850 hodin. Výstavu můžete vidět v dolním patře hračkářství Hamley´s v Praze.

Nebo do normalizace? 

Ve třech patrech Tančícího domu v Praze 2 se vrátíte v čase do vrcholné éry normalizace. K vidění tu bude na 1300 předmětů! Jde o originály ze soukromých sbírek anebo zapůjčené z Barrandovských ateliérů a České televize. K vidění tak budou například i kostýmy Jiřiny Bohdalové z legendárního pořadu Televarieté. Prosklené přízemí se na několik měsíců rozzáří a promění se ve sváteční retro výlohu obchodního domu Kotva zaplněnou starými vánočními ozdobami, k vidění bude třeba i byt z 80. let slavnostně vyzdobený na Štědrý den… Rozsáhlá výstava potrvá do 3. března.

Broučci přiletěli do Ctěnického zámku na okraji Prahy! K vidění jsou tu původní originální loutky Broučka z dílny jednoho z našich nejslavnějších výtvarníků 20. století a zároveň jednoho z nejvýznamnějších loutkářů vůbec Zdeňka Podhůrského. Kromě broučků jsou tu k vidění i postavičky z večerníčků Neználek, Čokoládový panáček i loutky z posledního nedokončeného animovaného seriálu na motivy Řeckých bájí a pověstí. Zpátky do dětství se tu můžete přenést až do března.

Sdílej na facebooku
Autor: rum, red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku