Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak se dětem psalo a kreslilo s pery a fixy Pilot?

Markéta Novák Matějková 11.  3.  2019
Bez per, propisek a fixů se předškoláci a školáci rozhodně neobejdou. Zatímco my dospělí si často vystačíme s jednou kvalitní propiskou, děti potřebují celou sadu různých propisovačů. Proto byly rády, když jsme jim dali na otestování rodinný box Pilot.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodinnou sadu Pilot obsahující gelová pera G-2 07, kuličková pera Acroball a fixy Pintor dostalo tentokrát k otestování deset rodin s dětmi ve věku od pěti do osmnácti let.

Všechny děti, které tuto sadu hodnotily, se svěřily, že pera Pilot dobře znají, a to především díky jejich gumovacímu peru, bez kterého "nedají ve škole ani ránu." My jsme se ale zaměřili na produkty Acroball, Pintor a gelová pera.

Fixy nadchly předškoláky i středoškoláky

Zatímco mladší děti byly nadšené zejména z dekoračních popisovačů Pintor, školáci hned sáhli po gelových perech a nejstarší testující zase po klasických perech Acroball.

Dekorační popisovače Pintor jsou ideální pro kreslení, barvení, zdobení, označování, ale i psaní. Testující děti vyzkoušely, jak se s nimi píše a kreslí na papírovou krabici, keramiku, plastové boxy i na oblečení. Právě malování na trička zabavilo nejen ty nejmenší školáky, ale i osmnáctiletou Claudii, která byla z fixů nadšená, i když přiznává, že chvíli si s nimi nevěděla rady, ale jakmile si přečetla návod, že se s nimi musí zatřepat, už je nedala z ruky.

Úspěch sklidila také gelová pera, která děti obecně milují, a to především pro jejich výrazné barvy i množství odstínů. "Starší syn rád maluje, proto se mu líbilo více barevných možností v gelovém peru. Mně se líbí, že se s pery píše pohodlně a že jsou měkčí," svěřila se Gábina, maminka dvou synů Vojty a Kryšpína.

U kuličkových per Acroball, která se vyrábí v sedmi barevných variantách, školáci ocenili, že se dobře drží a mají jemnou stopu. Díky obsaženému oleji mají navíc výraznou barvu a rychleschnoucí náplň zabraňuje rozmazání. Rodiče pro změnu ocenili vyměnitelnou náplň a stiskací mechanismus.

Testujeme s dětmi: Desková hra na obchod chytla děti i rodiče

A jak to vidí rodiče?

"Mám ráda tužky, pastelky, propisky a notýsky. Možná si i v dospělosti tak trochu kompenzuji dětství, kdy člověk psal osm let výhradně čínským perem do stejných sešitů a největším odvazem byla čtyřbarevka. I proto mám v době chytrých telefonů stale papírový diář a psací potřeby kupuji nejen dětem do školy, ale i sobě.

Gelové pero od Pilotu G-2 je přesně to, co se mi do papírového diáře hodí – má krásnou silnou, pravidelnou a výraznou linku a navíc parádní barvy. U dětí sklidilo nemenší úspěch, protože jsou vyučovací hodiny, ve kterých se barevné tužky hodí nejen na zápisky do školy. Ale pak jsou i takové, kde zápisky téměř nestíháte, tak se žádné veselé malůvky nekonají. Pak se skvěle hodí Acroball, pero s linkou tenkou, ale nepřerušovanou, které stíhá i ten nejnáročnější výklad. Synové ocenili, že z něj nebolí ruka, já zase design, který je v tmavých barvách velmi elegantní. A dekorativní popisovače? Děti si s nimi ihned „personalizovaly“ své lahve na pití a trička. Já úplně k těm největším DIY ženám nepatřím, o to víc se ale těším, jak s těmito fixami letos konečně zvládnu se ctí výzdobu velikonočních vajíček," shrnula hodnocení maminka Irena, která Pilot Family Easy Box testovala se syny.

Témata: Video, Předškolák, Školák, Testujeme s dětmi, DIY, Propiska, Pilota, Barvení, Děti, Jak, Obec, Peru, Sada, Pero, Otestování, Fix