Za vysvědčení knihu! Od komiksů přes fantasy a politiku k supermeganejhorším dětem

Kniha za vysvědčení vůbec není špatný dárek. Naopak!
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
26. června  2019 
 12:00

Vysvědčení se blíží a my pro vás máme pár tipů na knihy, kterými můžete děti za jejich snahu odměnit, a potěšit je tak na začátku prázdnin. Že dnešní dítě kniha nepotěší? Troufáme si tvrdit, že potěší – jen jim ji nesmíte podat jako trest s vyhrůžkou, že vám budou denně povinně nahlas předčítat. 

Sázkou na jistotu jsou komiksy. Tady máte pro odrostlejší školáky na úvod jednu pecku nazvanou Znovuzrození hrdinů DC: Batman/Flash: Odznak. Tento komiks z nakladatelství Crew vychází ve speciální úpravě! Součástí každého balení je bonusový lentikulární obrázek s Flashem a Batmanem, který zakrývá obálku. Nebudete tak vědět, jakou verzi obálky získáte, přičemž existují tři odlišné varianty. Pokud získáte obálku, na které bude jak Batman, tak Flash – tu označujeme v náhledu coby Raritní – bude součástí komiksu i certifikát pravosti. A vy jste se stali hrdým majitelem jednoho z pěti výtisků, které mají tuto obálku.

MŮJ PRVNÍ KOMIKS - AVENGERS: RUKAVICE NEKONEČNA obrázek - vydali jsme Série:  Brian Clavinger, Lee Black; Brian Churilla Mocný Thanos získal Rukavici nekonečna, která s pomocí Kamenů nekonečna dovede měnit realitu. Doplatila na to polovina obyvatel vesmíru a Avengers se ho teď musí pokusit zastavit. Je to skvělá příležitost dát dohromady neuvěřitelnou partu superhrdinů... a taky superpadouchů! Legendární příběh zpracovaný pro mladší čtenáře.   Vázaný, 100 barevných stran, 199 Kč
MŮJ PRVNÍ KOMIKS - AVENGERS: RUKAVICE NEKONEČNA obrázek - vydali jsme Série: Brian Clavinger, Lee Black; Brian Churilla Mocný Thanos získal Rukavici nekonečna, která s pomocí Kamenů nekonečna dovede měnit realitu. Doplatila na to polovina obyvatel vesmíru a Avengers se ho teď musí pokusit zastavit. Je to skvělá příležitost dát dohromady neuvěřitelnou partu superhrdinů... a taky superpadouchů! Legendární příběh zpracovaný pro mladší čtenáře. Vázaný, 100 barevných stran, 199 Kč
Autor: Crew Kids
Pro menší školáky tu máme jiný komiksový tip, konkrétně Můj první komiks: Avengers a rukavice nekonečna. Legendární příběh o tom, jak Thanos získal rukavici nekonečna, díky níž vyhladil půlku vesmíru. Příběh vyšel ve zbrusu nové edici Můj první komiks, díky které si ho mohou užít již čtenáři od sedmi let. Další nabídku komiksů pro mladší školáky najdete ZDE 

Darwin jako superhrdina mezi masožravkami

Máte doma malé milovníky přírody? Tak to by je mohl bavit Tajný život masožravých rostlin, který vydala Grada. Masožravky většinu dětí fascinují, čemuž se vůbec nedivíme. Povedená kniha jednoduchým a zábavným stylem představí všechny aspekty života masožravých rostlin, a to včetně návodů na jejich pěstování. Knihou provází sám Charles Darwin, a to rovnou v obleku superhrdiny

Nechtějí rostliny, chtějí zvířata? Mají je mít, konkrétně titul Navždy spolu – Láska v říši zvířat z produkce nakladatelství Mladá fronta. I v říši zvířat totiž existuje pravá láska. Někteří živočichové tvoří páry na celý život, jiní mají zase okouzlující zásnubní rituály. Tato kniha plná krásných ilustrací malým čtenářům přináší přehled těch nejzajímavějších a nejzamilovanějších zvířecích párů na planetě. Něžná, osobitá a pestrobarevná óda na skutečnou lásku.

Politika pro začátečníky, autoři Alex Frith,  Rosie Hore,  Louie Stowell, překlad Kateřina Brouk, vydal Svojtka 2018
Politika pro začátečníky, autoři Alex Frith, Rosie Hore, Louie Stowell, překlad Kateřina Brouk, vydal Svojtka 2018
Autor: Svojtka
Nechtějí rostliny, zvířata, ale zajímá je politika? I takové děti známe - proč ne? I úpro ně jsme našli skvělý knižní tip - knihu Politika pro začatečníky autorů Alex Frith, Rosie Hore a Louie Stowell, překlad Kateřina Brouk, kterou vydalo nakladatelství Svojka. Je určená všem dětem od plus minus osmi let, kteří rodičům kladou následující otázky.  Co jsou to zákony? Co je to parlament? Co dělají králové a královny? Kdo platí nemocnice a silnice? Můžu věřit médiím? Kdo rozhoduje, co je legální? Jak jednotlivé země spolupracují? Otevři knihu a přečti si odpovědi na otázky, které tě nejvíce zajímají.

Doporučujeme také třetí pokračování série Nejhorší děti na světě, jejímž autorem je David Williams a která vychází v nakladatelství Argo v překladu Veroniky Volhejnové. V deseti nových příbězích se objevují Vejtaha Vítězslav, Panovačná Patricie, Jedovatý Jošt a další supermeganejhorší děti. Všechny jsou samozřejmě po zásluze potrestány.

Hodinový strojek aneb Příběh na jedno natažení, napsal Philip Pullman, přeložila Dominika Křesťanová, vydalo Argo
Hodinový strojek aneb Příběh na jedno natažení, napsal Philip Pullman, přeložila Dominika Křesťanová, vydalo Argo
Autor: Argo
Zaujal nás také Hodinový strojek aneb Příběh na jedno natažení. Knihu napsal Philip Pullman, přeložila Dominika Křesťanová. Brilantní vypravěčské umění světoznámého britského spisovatele ocení malí i dospělí čtenáři. Philip Pullman si získal světový věhlas především díky trilogii Zlatý kompas, Jedinečný nůž a Jantarové kukátko. Jako vůbec první spisovatel obdržel hlavní Whitebread Award za dětskou knihu,  a porazil tak i J. K. Rowling s Harrym Potterem.

Chcete vychovat vášnivého čtenáře? 5 důvodů, proč si číst se školákem!

Chcete vychovat vášnivého čtenáře? 5 důvodů, proč si číst se školákem!

Naučit se číst patří mezi nejzásadnější milníky ve vývoji dítěte. Jakmile zjistí, jak magickou moc mají příběhy na stránkách knih, otevře se před…celý článek

A do třetice Argo. Tentokrát Paul Cornell a jeho Zhouba Londýna v překladu Veroniky Volhejnové. V knize se inspektor James Quill blíží triumfálnímu závěru největšího zásahu proti překupníkům drog ve své kariéře, jenže hlavní podezřelý je zavražděn přímo na policejní stanici. Zuřící Quill si k vyšetřování přizve analytičku Lisu Rossovou a tajné agenty Costaina a Seftona. Ukáže se, že smrt zločineckého krále Londýna nebyla běžná vražda. Britský autor fantastiky a televizní a komiksový scenárista vytvořil řadu komiksů nejen pro britská, ale i pro americká nakladatelství. Známý je rovněž jako jeden z tvůrců oblíbeného televizního sci-fi seriálu Doctor Who.

Nebo co tuhle netradiční? Kniha moderních bajek pro děti vycházejících z příběhů, které si samy děti vymýšlejí. To je nejstručnější charakteristika nové knížky Nártoun Olin vypráví od vydavatelství Nártoun Olin s.r.o. Její autoři Radek Štícha a Patrik Klán věří, že děti, které budou číst jejich knížku, si vystačí bez počítače a mobilu. Doufají, že budou něco dělat samy, bude je to bavit a budou se snažit být takovými redaktory jako hlavní hrdina Nártoun Olin: budou psát, fotit, malovat, ale třeba i vymýšlet hudbu. Momentálně knihu lze předobjednat na Hithitu.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku