Z kterých mužů jsou nejlepší tátové? Jsou to tihle a takové hledejte!

  • Z kterých mužů jsou nejlepší tátové? Jsou to tihle a takové hledejte!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    31. prosince  2018 
     06:00

    Má váš partner následující osobnostní rysy? Pak poděkujte těm nahoře, protože z něj pravděpodobně bude ten nejlepší táta pod sluncem. Být dobrým otcem není žádná samozřejmost. 

    Samozřejmě, nikdo není dokonalý, ale pokud má někdo pevný základ daný určitými schopnostmi a vrozenými tendencemi, má vyšší pravděpodobnost, že bude lepší rodič. Které povahové vlastnosti u muže hledejte?

     

     

  • Spolehlivost

    Autor: iStock

     

    Děti musí vědět, že se na svého tátu můžou spolehnout. Když nemohou, ztrácejí víru ve všechny lidi. Jednoduché věci, jako jsou dodržení slova, samozřejmost chodit včas a další, pro děti znamenají hodně.

     

  • Poctivost

    Autor: iStock

     

    Poctivost je další vlastnost, kterou by měl dobrý táta mít. Znamená to, že i on přizná chybu, když ji udělá, a je poctivý hlavně sám k sobě.

  • Pokora

    Autor: iStock

     

    Děti by se měly naučit, že pokora je důležitá vlastnost. Táta, který vede děti k pokoře, je učí, že není ostuda být soucitný a že sebevědomí je sice dobré, ale nic se nemá přehánět.

     

  • Pozornost

    Autor: iStock

     

    Tátové, kteří věnují plnou pozornost svým dětem, jim dávají najevo: „Mám o tebe skutečný zájem. Jsi pro mě důležitý.“

  • Trpělivost

    Autor: iStock

     

    Pokud budoucí otec vašich dětí nedokáže zvládat emoce a hned vybuchne, dostane se atmosféra do úplně jiné roviny. Trpělivě zvládat frustrace je velký dar.

     

  • Hravost

    Autor: iStock

     

    Každé dítě se chce bavit a hrát si. Jako rodič je nutné samozřejmě vychovávat a nastavovat hranice, ale děti potřebují rovnováhu. Tátové, kteří dovedou zasmát se sami sobě a hrát si společně se svými dětmi, jsou nejlepší.

  • Zvídavost

    Autor: iStock

     

    Zvídavost je touha naučit se něco nového. Pořád. Zvídavost je přinejmenším stejně důležitá jako inteligence. Efektivní tátové se snaží pořád něco učit. To je základ důvěry mezi otcem a dítětem. Čím víc bude zvídavý, tím bude dítě otevřenější.

     

  • Adaptabilita

    Autor: iStock

     

    Tvrdá ruka v rodičovství dnes nefunguje. Dnes je důležité, aby táta věděl, kdy má pevně zakročit, a kdy otěže naopak uvolnit nebo je nechat docela spadnout. Adaptabilní otec umožňuje dítěti, aby se cítilo milované.

  • Optimismus

    Autor: iStock

     

    Podívejte se kolem sebe, není na světě dost pesimismu a negativních věcí? Děti potřebují naději, potřebují někoho, kdo jim může ukázat, co je možné, a kdo jim dá odvahu jít za svými sny.

     

  • Pragmatismus

    Autor: iStock

     

    Vedle optimismu je taky potřeba, aby byl efektivní táta pragmatický. Musí existovat stejná dávka realismu ohledně toho, co je potřeba udělat, aby dítě v životě uspělo. A dokonce i na "mikroúrovni" by měli dobří tátové zvládnout každodenní záležitosti a dělat jasné úsudky – jako třeba ohledně toho, kdy jet do nemocnice, na pohotovost – a zvládnout to sami doma.

  • Kreativita

    Autor: iStock

     

    Nemusí to nutně znamenat, že bude táta vytvářet umělecká díla, ale důležitá je tvořivost, kterou tátové přinášejí do řešení problémů v každodenních rodičovských dilematech. Nic není černé nebo bílé a každý muž, který je kreativní, bude na míle před ostatními rodiči.

     

  • Asertivita

    Autor: iStock

     

    Vytvořit bezpečný a předvídatelný svět je pro rodičovství zásadní a nastavení hranic je jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout. Volná pravidla jsou nepřítelem a asertivita může zachránit každý den. Asertivita znamená být sebevědomý a pevný, aniž bychom byli agresivní nebo nepříjemní.

  • Empatie

    Autor: iStock

     

    Láska není samozřejmě všechno, co dítě potřebuje, ale je to hodně. Otcové, kteří umí pracovat se svými emocemi a sdílejí je s dětmi, mají vyšší pravděpodobnost, že i jejich děti budou emocionálně na výši.

     

    Proč je důležité mít tátu? Podívejte se na VIDEO:

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku