Pozor na youtubery! Víte, koho vaše dítě sleduje?

Pozor na youtubery! Víte, koho vaše dítě sleduje?
Youtuber Tary urazil malého chlapce: „Nemám drahé oblečení, jen ty máš málo peněz!“
Foto: IG
Sdílej na facebooku
5. března  2019 
 12:02

Dnešní doba nahrává youtuberům a různým influencerům. A prosadit se je teď jednodušší než kdy jindy. Možná namítnete, že vás tento svět nezajímá, ale to nemusí platit o vašich dětech. Víte, koho na sociálních sítích sledují? Tyto osoby na ně nemusí mít vůbec dobrý vliv! Proto se zajímejte o to, kdo ovlivňuje názory a chování vašich dětí!

Pokud vás zajímá konkrétní příklad, nemusíme dlouze pátrat. Několik skandálů má za sebou jeden z nejsledovanějších youtuberů Tary (Taras Tary Povoroznyk), který se věnuje parkuru a kterého sledují především děti.

Není to tak dlouho, co na sociální síti zveřejnil video se šílenou jízdou autem po dálnici, při které jel asi 250 km v hodině, porušil předpisy a ohrozil ostatní řidiče (skvělý příklad pro teenagery). A teď má na krku další přešlap – nevkusně urazil malého chlapce. Co se stalo? V živém vysílání se ho malý fanoušek zeptal: "Proč máš tak drahé oblečení?" A Tary mu nečekaně vmetl: "Nemám drahé oblečení, jen ty máš málo peněz!" No, uznejte sami: může si tohle dovolit bloger, kterého sleduje přes čtyři sta tisíc lidí?

Tary se však brání, že šlo o vtip: „To je šílenství, už nevím, co mám říkat, nebo co říkat nesmím. Myslím to ze srandy, nevím, jestli znáte slovo humor. Řekl jsem to klukovi na workshopu a lidi se z toho můžou zbláznit. Já jsem to myslel ze srandy," napsal na svém InstaStory.

Na dotaz chlapce a reakci youtubera Taryho se můžete podívat tady:

 

Jenže, jak se může cítit malý kluk, kterému se jeho idol vysmívá, že nemá tolik peněz jako on? A zrovna někdo, jehož plastová figurka se prodává za 1549 korun.

Asi se shodneme, že tohle nebylo úplně vhodné. A stejně to vidí i ostatní influenceři. „Mám malého bráchu a dokážu si představit, co to může dítěti způsobit. V tomto věku neznají ironii, malého kluka ztrapnil. Má trauma z toho, že si nemůže koupit něco od oblíbeného youtubera, a ten ho pak ztrapní, že nemá peníze,“ říká Shopaholic Nicol, která má na Instagramu také velký vliv. Její videa jsou postavena na tom, že doporučuje různé produkty, které pravděpodobně budou potřebovat i vaši puberťáci. Ale o tom jindy! 

Přemýšlejte, než budete sdílet informace na sociálních sítích:

Je smutné, že mnoho blogerů a youtuberů vysílá dětem jasný vzkaz: pokud nemáš peníze, drahé věci, auta, jsi nula! A nepřímo jim sděluje, že jako youtuber si můžeš přijít na slušnou sumu! Nebo ti aspoň půjčí kreditní kartu s neomezeným rozpočtem. No, nedivte se! Influencer se jménem FIZIstyle totiž natočil video, kde on a další děti nakupují oblečení, navštěvují restaurace a drahé hotely. Během jednoho dne utratí přes sto tisíc korun. No, není to skvělé? Není!

A na tohle se pravděpodobně dívají i vaše děti! 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku