Otec změnil synovi jméno na přání své matky, když jeho žena spala po císaři!

Otec změnil synovi jméno na přání své matky, když jeho žena spala po císaři!
Zatímco se žena v porodnici vzpamatovávala po akutním císařském řezu, manžel změnil jméno jejich novorozeného syna. Proč?
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
25. července  2020 
 06:00

Rozrušená a naštvaná novopečená maminka se svěřuje s obrovskou zradou svého manžela. Neví, zda mu bude schopná odpustit! Co se stalo?

Napjaté vztahy s tchyní mohou být často příčinou velkých problémů v partnerském životě. Zejména pokud je jeden z partnerů poněkud nedospělý a snadno podléhá tlakům a názorům svých rodičů a nechává se jimi až nezdravě ovlivňovat. Přesně to se přihodilo Američance Jane. Její manžel bez jejího vědomí změnil jméno novorozeného syna podle přání své matky, zatímco ona pobývala na jednotce intenzivní péče po akutním císařském řezu.

...
...
Autor: istock

Dělala naschvály

„Až dva měsíce po narození syna jsem se dozvěděla, že zatímco jsem se v nemocnici vzpamatovávala po akutním porodu, manžel změnil jméno našeho novorozeného syna. Přiznal, že to udělal na přání a naléhání své matky, která ho k tomu donutila,“ napsala Jane ve svém dopise adresovaném právní poradkyni. Podle jejích slov se s mužem již dávno před porodem jeho matka dohodla, že chlapeček se bude jmenovat Finley. Muž však později změnil ve všech formulářích potřebných k vystavení rodného listu jméno syna na Finlay. „Můj manžel neměl ani tolik slušnosti, aby se k tomu přiznal, a celé dva měsíce mi neřekl, co provedl. Věděla jsem, že tchyně se jménem, které jsme vybrali pro našeho syna, nesouhlasí, několikrát nás přesvědčovala, abychom ho změnili, a dokonce poslala vánoční dárek se jmenovkou Finlay. Naprosto nerespektovala naše rozhodnutí a toto byl jen jeden z jejích naschválů. Věděla, že mě tím rozlítí! Celou pravdu jsem odhalila až ve chvíli, kdy jsem hledala rodný list potřebný k vystavení kartičky zdravotního pojištění,“ přiznává rozčilená maminka.

Manipulátorka a slaboch!

Když uhodila na svého manžela, přiznal se, že ho k tomu přiměla jeho matka ještě v porodnici. Později svého rozhodnutí údajně litoval a bál se své ženě přiznat. A proč vlastně Janina tchyně tolik trvá na změně jména svého vnuka? „Prý jí Finlay připadá mnohem mužnější než Finley. Takový nesmysl! Přitom oba dobře věděli, že bych s tím nikdy nesouhlasila! Beru to jako obrovskou zradu a nedokážu se s takovým jednáním svého manžela vyrovnat. Vždycky jsem věděla, že tchyně je zdatná manipulátorka a nikdy mě neměla příliš v lásce, ale že se bude snažit zasahovat i do výběru jména našeho prvorozeného dítěte, to by mě skutečně nenapadlo. Neměla jsem tušení, že by dokázala svého dospělého syna, novopečeného otce od rodiny, zpracovat takovým způsobem, že si bude myslet, že lhát mi o něčem tak závažném je v pořádku,“ rozhořčeně říká Jane.

Jak přežít zradu?

Ve svém dopise žádá Jane právní radu, jak nadále přistupovat ke své tchyni, ujasnit si vzájemné vztahy a také jak řešit tento problém ve vztahu s manželem, ke kterému ztratila důvěru. „Upřímně, po tom všem nemám ani trochu chuť udržovat se svou tchyní nadále jakýkoli kontakt. Je mi ale jasné, že se musím rozhodnout, jak budu s manželem řešit jeho provinění, a ve vztahu ke tchyni bychom měli nadále vystupovat jako tým. Nejsem si ale ani trochu jistá, zda to dokážeme. Už mu zkrátka nevěřím,“ uvádí Jane.

Co zklamané mamince poradili právníci? Shodli se, že Janin manžel se skutečně dopustil trestuhodného činu, jehož logickým důsledkem jsou totální ztráta důvěry jeho manželky a další rozkoly v manželském soužití. Rozhodně ale rozhořčené Jane nedoporučili řešit situaci hned natolik razantním krokem, jako je rozvod. Doporučili nechat tomu čas a společně si ujasnit, jaká pravidla a zásady by měli oba v manželství dodržovat. Odlišný názor však mají někteří z Janiných přátel: „Nemůžu tomu uvěřit! Opravdu to ten bídák udělal? Změň okamžitě jméno syna zpátky!" „Tvůj manžel se ukázal jako pěkný srab, vyhoď toho maminčina mazánka ze svého života!“ Nebo: „To je fakt ohavnost, jak tě podvedl. Hrozila mu snad vyděděním? Pryč od něj, ani jeden se nikdy nezmění! Muž by se měl léčit a tchyni nakopat zadek!“ To jsou některé z komentářů, které od nich Jane obdržela na Facebooku.

 

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku