Vysněného dítěte se dočkala v téměř padesáti. Po osmnácti potratech

Louise Warneford, její manžel Mark a jejich syn William, který se narodil, když jeho mamince bylo 48 let.
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
1. listopadu  2017 
 06:00

Tenhle pár je důkazem toho, že naděje umírá poslední. Louise Warnefordová se svým manželem Markem toužila dlouhá léta po dítěti. Marně. Louise od svých dvaatřiceti let prodělala nespočet umělých oplodnění a osmnáct potratů. Před sedmi lety se rozhodli, že se již přestanou pokoušet. Nakonec se ale rozhodli pro poslední šanci. A ta vyšla! Louise se tak ve svých osmačtyřiceti letech stala konečně maminkou. 

Louise a Mark Warnefordovi ze Swidonu v Anglii měli velký sen. Dítě. Seznámili se v roce 1999 a Louise prý hned věděla, že Mark je ten pravý, se kterým chce založit rodinu. Jenže v tom byl jeden háček, a to celkem podstatný. Mark prodělal v předchozím vztahu vasektomii a děti mít nemohl.

Lékař jim proto poradil umělé oplodnění. "Hledali jsme dárce, který by měl podobné vlastnosti jako Mark. A rozhodli jsme se, že do toho půjdeme," řekla serveru Dailymail.com Louise. To ještě netušila, jaké martyrium ji čeká. 

Během deseti let podstoupila bezpočet kol umělého oplodnění, za která ona a manžel zaplatili zhruba 80 tisíc liber (asi 2,5 milionu).



"Vždycky po oplodnění jsem cítila, že jsem těhotná. Jenže během kontroly ve čtrnáctém týdnu se vždy ukázalo, že miminku nebije srdíčko. Doktor neslyšel jeho tlukot," říká Louise. Takhle se to stalo celkem osmnáctkrát. "Bylo záhadou, proč moje tělo neustále odmítá jen několik týdnů starý plod. A vždy mi to zlomilo srdce," svěřuje se dnes už pyšná maminka. 

Syn William přišel na svět ve 37. týdnu plánovaným císařským řezem. Jeho maminka Louise měla problém s placentou.
Syn William přišel na svět ve 37. týdnu plánovaným císařským řezem. Jeho maminka Louise měla problém s placentou.
Autor: Profimedia.cz

Poslední naděje: dárcovství embrya

Svého snu se Louise Warnefordová vzdala v roce 2010, když selhaly všechny pokusy. "Nevyšlo to ani s darovanými vajíčky," dodává žena, která v tu dobu byla na dně. "Neexistuje žádný horší smutek, než když ztratíte milované a tolik chtěné dítě. Všechny vaše naděje a sny se najednou rozplynou."

Se svým manželem Markem se sice dohodla, že se přestanou snažit, jenže Louise stále zajímalo, co je špatně s jejím tělem a proč nemůže mít děti. Vyhledala proto speciální kliniku, kde jí oznámili, že její buňky ničí embrya, a právě to je hlavním důvodem opakovaných spontánních potratů. A tam dali bezdětnému páru ještě jednu naději: dárcovství embrya.

"Bylo mi 47 let, ale s manželem jsme se rozhodli, že zkusíme poslední pokus, než mi bude padesát," vysvětluje Louise. Pro některé kliniky v Británii byli však moc staří, proto se rozhodli, že své štěstí zkusí na jedné reprodukční klinice v Praze. A ono to vyšlo. Louise konečně otěhotněla a za devět měsíců se jim narodil zdravý syn William. "Narodil se ve 37. týdnu plánovaným císařským řezem, jelikož jsem měla problém s placentou," říká šťastná maminka. 

A i když si ji okolí občas plete s babičkou, je konečně opravdu šťastná. "Jsme teď dokonalá rodina a konečně se cítím úplná. Sice nejsem žádná mladice a chvilku trvá, než ho dohoním, ale stojí to za to," říká Louise a zároveň dává naději všem bezdětným párům, kterým se početí nedaří. "Nevzdávejte to! Vždycky je naděje."

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku