Jste vy i vaše rodina často nemocní? Možná vám chybí vitamin C

Jste vy i vaše rodina často nemocní? Možná vám chybí vitamin C
Foto: inPharm
Sdílej na facebooku
21. září  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Již dlouho je známo, že vitamin C je nenahraditelný pro lidský organismus, ovšem až v poslední době se ukazuje jeho obrovský význam z hlediska zdraví a nemoci. Má totiž blahodárný vliv na posílení imunity a podílí se na tvorbě a ochraně kostí, cév a kůže. Víte však, jak si zajistit jeho dostatek?

 

Když je potřeba posílit imunitu

Vitamin C chrání antioxidačním účinkem zejména imunitní, nervové, svalové, střevní a jaterní buňky a spolehlivě odvádí z organismu toxické látky. Zajišťuje normální funkce nervového a kardiovaskulárního systému. Odpovídá za tvorbu kolagenu, který je důležitý pro hojení a pevnost tkání a je také důležitý pro vstřebávání železa z potravin do organismu.

Autor: inPharm

Vitamin C je zásadní pro fungování imunitního systému. Velmi účinně totiž zvyšuje protilátky proti virům. Vysoké koncentrace vitaminu C se udržují také v nervových buňkách, respektive v mozku. Stejně tak má pozitivní vliv na autismus, epilepsii a kognitivní funkce (paměť, koncentrace ad.) nebo u Alzheimerovy nemoci. Pomáhá i při depresi, zvyšuje toleranci na stres a působí proti únavovému syndromu.

Sledovat hladinu vitaminu C v moči je dobré každý den

Pokud jde o projevy nedostatku vitaminu C, nestačí spoléhat na klinické příznaky, to už bývá pozdě. Z hlediska prevence či zmírnění onemocnění spojených s oxidačním stresem je vhodné sledovat hladinu vitaminu C v moči. K dispozici pro toto vyšetření jsou nové indikátorové proužky, které jsou např. součástí balení liposomálního vitaminu C (Lipo-C-Askor).

Autor: inPharm

Co je to liposomální vitamin C

Moderní liposomální technologie, použitá při výrobě originálního doplňku stravy Lipo-C-Askor, chrání vitamin C vrstvou přírodních fosfolipidů, a proto se oproti běžným perorálním formám vitaminu C vstřebávají ze střeva do krve mnohonásobně více. Oproti běžným ústy podávaným formám s pozvolným uvolňováním, lipozomální vitamin C udržuje v organismu vyšší hladinu vitaminu C.

Jako prevenci lze zvolit i nitrožilní infuzi,  zejména v rámci podpůrné terapie chronických chorob včetně nádorových. Aplikací vitaminu C se dnes zabývá řada zdravotnických zařízení, např. InPHARM CLINIC v Jesenici u Prahy (recepce@inpharmclinic.cz, tel.: 241 416 990, 724 521 161).

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku