Žena přišla do jiného stavu, ačkoli už byla těhotná. Děti dělí 10 dní!

Video se připravuje ...
Žena otěhotněla dvakrát.
Foto: Todaytonightadelaide.com.au/Supermámy
Sdílej na facebooku
21. listopadu  2016 
 12:00

Jsou to dvojčata? Vlastně ne, ačkoli se nakonec narodily v jeden den. Dcery australského páru totiž nebyly počaty ve stejný den, ale jejich matka přišla do jiného stavu dvakrát v rozmezí deseti dnů. A to vše zcela přirozeně. Něco podobného je extrémně vzácné. 

Manželé Kate a Peter se dlouhé roky marně snažili o otěhotnění, takže když Kate zjistila, že je v jiném stavu, následovalo obrovské nadšení. A další, spolu s údivem, když se ukázalo, že je těhotná hned dvakrát a že mezi oběma zárodky je rozdíl deseti dnů. Žena měla potíže s ovulací, protože trpěla syndromem polycystických ovarií – kvůli tomu podstupovala zdlouhavou a namáhavou hormonální léčbu. 

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Pro takové dvojí otěhotnění mají lékaři odborný termín superfetace a je to skutečně hodně vzácné, na celém světě byla zatím zaznamenána jen desítka případů. Ženy, které jsou těhotné, totiž neovulují, takže se jim neuvolní vajíčko, které by mohlo být oplozeno. Ale v případě Kate se uvolnilo. "Výsledkem byla dvě embrya různého gestačního stáří," popsala matka dvou dívek pro list Today.com.au. 

Charlotte a Olivia oslaví v prosinci první narozeniny. Původní termín porodu měla každá jiný, 20. a 30. prosince 2015. Nakonec se samozřejmě narodily v jeden den, a to pomocí císařského řezu. Jejich velikost i váha se výrazně lišily a také mají například odlišné krevní skupiny. 

Rodiče dívek Kate a Peter Hillovi
Rodiče dívek Kate a Peter Hillovi
Autor: todaytonightadelaide.com.au/BPŽ
Podobné dvojité početí je tak vzácné, že porodník nevěděl, jak vlastně postupovat, protože se s ničím podobným nikdy nesetkal – a co hůře, potřebné informace nemohl najít ani jinde. "Nemohl jsem najít žádnou literaturu, ani v knihovně, ani na webu, nikde nic," říká na videu lékař Brad Armstrong.

A co je ještě zajímavější? "Měla jsem s manželem jediný styk, což znamená, že spermie přežily deset dní, aby oplodnily i vajíčko, které se uvolnilo později," přiznala Kate.

U lidí je superfetace extrémně vzácná. U zvířat, jako jsou hlodavci (myši a potkani), je častější. Kromě hlodavců jsou uváděna hospodářská zvířata (koně a ovce), dále vačnatci (klokani), primáti či čeleď ryb živorodkovití.

Princ William prozradil trik, kterým s Kate uspává své děti

Princ William prozradil trik, kterým s Kate uspává své děti

Víte, jak své děti uspávají královští rodiče? Vlastně dost podobně jako kdokoli jiný. Princ William, otec malého George a jeho sestry Charlotte, před…celý článek

Neuvěřitelné video: Co se děje s orgány v těle ženy, která je těhotná

Neuvěřitelné video: Co se děje s orgány v těle ženy, která je těhotná

Napadlo vás někdy, jak se vlastně dokáže tří až čtyřkilové miminko vměstnat do matčina břicha? Samozřejmě, část z toho jde na vrub toho, že se celé…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku