Už tuhle sobotu můžete vzít děti na Ratolest Fest

Video se připravuje ...
Na pražské náplavky se vrací Ratolest Fest
Foto: http://www.ratolestfest.cz
Sdílej na facebooku
26. května  2016 
 14:00

Tuhle akci doporučujeme moc rádi, protože ji považujeme za hodně povedenou. Zatímco odborníci varují před tím, že se děti méně a méně hýbou, tady budou mít pohybu celý den spoustu. A hlavně si budou na zhruba stovce míst moci vyzkoušet, která pohybová aktivita by jim šla a bavila je. Ratolest Fest se koná už tuhle sobotu 28. května od 9 do 19 hodin na dvou vltavských náplavkách v centru Prahy. 

Vezměte s sebou děti od nula do 14 let a vyražte v sobotu k Vltavě. Čekají vás mimo jiné nábory malých florbalistů, kajakářů, ragbistů, fotbalistů, baseballistů, lakrosistů, veslařů, softbalistů, basketbalistů, golfistů, horolezců, hokejistů, jachtařů, gymnastů, akrobatů na kolech, kanoepólistů, atletů, zápasníků, aikidistů, krav-maga bojovníků, capoeiristů, šermířů, amerických fotbalistů, cheerleaders, cyklistů či hráčů kolové nebo jezdců na koních a dalších sportů.

Ale nejen to:

  • k vidění budou obří i miniaturní důlní stroje a překážková trať pro minibagr
  • honba za titulem „Fest Ratolest
  • malá zoo s malou lvicí
  • umělecké dílny od kresby až po řemeslnou výrobu
  • autodráha i okruhy pro RC modely
  • zóna pro malé dobrodruhy
  • dakarské speciály KM Racing k prolézání
  • festivalové menu
  • přívoz Pražské paroplavební společnosti
  • soutěže, závody, exhibice

Ratolest Fest je součástí projektu Českého olympijského výboru. V areálu festivalu najdete nábory bezmála 30 olympijských i neolympijských sportů. Děti pod odborným vedením samy přijdou na to, který sport se k nim nejlépe hodí, a rodiče budou možná překvapeni, jakým směrem se jejich dítko vydalo.

Jak to vypadalo Na Ratolest Festu v roce 2015?
Jak to vypadalo Na Ratolest Festu v roce 2015?
Autor: Ratolest Fest

Pro vyšší motivaci ke zkoušení nových disciplín bude na Ratolest Festu připravena honba za titulem „Fest Ratolest“. Stačí si vyzvednout účastnický arch na stanovišti Kamsdetmi.com a zapojit se alespoň do 15 náborů na stanovištích označených nápisem „Sport v okolí“.

„Ratolest Fest přináší každý rok něco navíc. Letos jsme se s ochotnými pány z Metrostav a.s. dohodli, že nám půjčí pár velkých strojů, které fascinují kluky všech věků. Vrtací vůz i čelní nakladač budou jistě populární zastávky, nejvíc se těšíme na překážkovou dráhu pro minibagr a miniaturní nákladní vozítko, která si děti zkusí řídit," říká Matěj Špiroch, organizátor festivalu. Nákupem festivalových triček přispějete na provoz Linky důvěry. 

Více na webu Ratolest Festu

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku