VIDEO: Podívejte se, jak koupat novorozence v kyblíku

Video se připravuje ...
Jak koupat novorozence v kyblíku?
VIDEO: YouTube/doman_filmy
Sdílej na facebooku
5. ledna  2018 
 06:00

Už je to pár let, co se coby pomůcka ke koupání nejmenších dětí rozšířily speciální plastové kyblíky. Mnoho rodičů je nadšeně pořizuje, protože novorozencům a kojencům se v nich – až na výjimky – líbí a koupání je snazší než při používání vaničky. Tedy – teoreticky. V praxi nemálo rodičů kyblík zavrhne, protože si nejsou jisti tím, jak vlastně dítě držet a podobně. Našli jsme pro vás video, z kterého se to dá krásně pochopit. 

V kyblíku zvaném taky tummy jsem postupně koupala tři děti. Jen s nejstarším jsem se trápila s klasickou vaničkou. 

Koupání v kyblíku mě bavilo, protože miminkům se v něm líbí. Navíc stačí natočit jen trochu vody – na rozdíl třeba od koupání ve vaničce, s níž se navíc hůře manipuluje. Kyblík s vodou je lehký, bez potíží ho unesu a postavím do obývacího pokoje. Kolem rozložím všechny propriety, je to vlastně docela hezký rituál, díky kterému se dítě uklidní a časem pochopí, že tohle je činnost, po které už se jen jí a jde se spát. 

Dcera se koupe
Dcera se koupe
Autor: Radka Wallerová
Přiznávám ale, že jsem si po narození dcery zase nebyla jistá, jak přesně dítě držet, aby se mi snadno dávalo do vody i vyndávalo z vody. Vyžaduje to přece jen určitou zručnost, protože dítě samo tělo ani hlavičku nijak neudrží, a vy proto musíte dát pozor, aby se mu do obličeje nedostala voda. Sice by se dost možná nenapilo, protože má ještě reflex, který tomu brání, ale na to se mi spoléhat nechce.

Takže jsem hledala a našla video, které mi pomohlo: je na něm dobře vidět, jak nahé dítě vzít a šoupnout do vody, držet během koupání a zase ho vyndat. Ověřila jsem to a funguje to.

Neuvěřitelné koupání novorozenců. Podívejte se na dojemné video!

Neuvěřitelné koupání novorozenců. Podívejte se na dojemné video!

Není pravda, že se novorozenci a malí kojenci musí každý den koupat, ačkoli někteří zdravotníci to ještě stále tvrdí. Ale na druhou stranu právě koupání…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku