Co dostala malá britská princezna Charlotte, která oslavila první narozeniny?

Princezně Charlotte byl v pondělí 1 rok!
Foto: Foto Twitter
Sdílej na facebooku
4. května  2016 
 12:00

Skládačku od amerického prezidenta, růžové šaty od izraelského a knihu pohádek od britského premiéra. To je jen několik z mnoha dárků, které během prvního roku života dostala malá Charlotte, dcera prince Williama a jeho ženy Kate. Naopak se zdá, že nikdy nedostala extravagantní chrastítko z drahých kovů, ačkoli jeho fotka také koluje po internetu. 

Královská rodina se nijak nevyjádřila k tomu, jaký dárek dostala malá princezna v kruhu rodinném. Možná vozík s kostkami, s nímž ji na zahradě sídla v Norfolku vyfotila její matka Kate. Pokud je holčička stejná jako ostatní batolata, stejně ji zatím dárky moc nezajímají.

Ale jinak je přehled těch, které zatím dostala od různých státních návštěv, přinejmenším zajímavý. Co všechno mezi nimi podle informací Kensingtonského paláce, které zveřejnil například deník Telegraph, bylo? 

Harper Beckham chodí na nehty, Suri Cruise se líčí stejně jako dcera Katie Price

Harper Beckham chodí na nehty, Suri Cruise se líčí stejně jako dcera Katie Price

Většinou to přijde u každé malé holčičky. Dříve nebo později zatouží po tom, aby měla nalakované nehty nebo namalovanou pusu. A často je úplně jedno,…celý článek

  • Stříbrné chrastítko od mexického prezidenta Enrique Peña Nieta a jeho ženy.
  • Barack Obama a jeho žena během nedávné návštěvy Velké Británie věnovali Charlotte a také Georgeovi skládačky a plyšovou variantu svého psa Bo. Už dříve, po narození, poslali princezně houpací křesílko a přikrývku.
  • Dědeček Charles přinesl proutěné chrastítko od slavného irského košíkáře Ciarana Hogana.
  • Čínský prezident dal Charlotte sadu hedvábných figurín znázorňujících postavy z čínského románu 19. století Sen v červeném domě, který napsal Süe-čchin Cchao.
  • Britský premiér David Cameron přinesl klasické pohádky od Hanse Christiana Andersena.
  • Stephen Harper, bývalý kanadský ministerský předseda, princezně daroval ručně vyrobenou knihu, zimní overal a na její počest věnoval přes padesát tisíc liber na očkovací programy.

PODÍVEJTE SE NA DÁRKY DO GALERIE

  • Další zimní oblečení a také rugbyový dres na spaní dostala Charlotte z Nového Zélandu, odkud jí je dovezl strýček Harry.
  • Medvídky, dětské přikrývky a dupačky vyrobené ze špičkové ovčí vlny z Stansborough jí daroval premiér Nového Zélandu John Key.
  • Růžové šaty s výšivkou "z Izraele s láskou" dostala od izraelského prezidenta Reuvena Rivlina.
  • Australská vláda poslala přikrývku z tasmánské merino vlny vyšívanou květinovým vzorem. Vyrobena je v legendární dílně Waverley Woollen Mills.
  • Bhútánský královský pár princezně věnoval tamní národní oděv.
  • Praktický dárek přinesla švagrová slavných rodičů Pippa Middleton, když princezně dala balení biologicky rozložitelných plenek.

 

Mezi dárky se uvádí i extravagantní chrastítko z osmnáctikarátového bílého zlata posázené drahými kameny, které už loni přislíbila a na svých webových stránkách inzerovala šperkařská firma Natural Sapphire Company. Kensingtonský palác nicméně o takovém dárku nikdy neinformoval. 

Celkem princezna dostala dárky z více než šesti desítek zemí. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku