Chcete rychle otěhotnět? Tohle vám zaručeně pomůže!

  • Video se připravuje ...
    Sdílej na facebooku
    11. června  2018 
     06:00
    Plánujete miminko a ráda byste pověstné dvě čárky na těhotenském testu viděla co nejdříve? Zde je váš plán. Držte se těchto sedmi kroků a možná budete za pár týdnů překvapena!
     
  • Vypněte kontrolku

    ...
    ...
    Autor: istock.cz

    Zobete už od střední školy pilulky hormonální antikoncepce? Přestaňte s nimi alespoň tři měsíce předtím, než se rozhodnete pokusit štěstí a otěhotnět. Vyčistěte tělo, nechte ho „naskočit“ zpět do jeho přirozeného hormonálního rytmu. Nebuďte překvapena, když bude nějaký čas trvat, než se váš menstruační cyklus opět urovná a ustálí. Až vysadíte hormonální antikoncepci, možná si všimnete, že vaše tělo nezadržuje tolik vody, přechodně se ale může objevit například akné nebo podrážděnost. Vše většinou odezní. Udržujte si zdravou hmotnost a snažte se jíst zdravě a výživně.

  • Spočítejte si plodné dny

    ...
    ...
    Autor: istock.cz

    Nezáleží na tom, jak často si užíváte intimních hrátek, pokud se netrefíte do té správné doby, kdy je možné, aby vaše vajíčko bylo oplodněno, potomek prostě nevznikne. Měla byste proto vědět, kdy ovulujete. V lékárně nebo drogerii pořídíte různé druhy snadno použitelných sad pro zjištění vašich plodných dnů (jejich princip je podobný jako u domácích těhotenských testů, detekují nárůst hladiny tzv. luteinizačního hormonu v moči, která se zvýší zpravidla 36 až 48 hodin před ovulací, tedy uvolněním vajíčka z vaječníku). Vyzkoušet můžete také metodu měření bazální teploty. Měří se v pochvě, každý den ve stejnou dobu a v klidu, tedy nejlépe ráno, než vstanete z postele. Nevýhodou je, že bazální teplota se skokově zvýší zhruba o 0,4 stupně bezprostředně po ovulaci. Zjistíte tedy, že ovulace proběhla, ale může být náročnější trefit ten správný čas pro pohlavní styk.

  • Milujte se před ovulací

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Nejvhodnějšími dny pro úspěšné otěhotnění jsou tři dny před ovulací a jeden den po ní (spermie přežívají v ženském těle až 72 hodin, ale vajíčko může být oplodněno pouze během 24 hodin od uvolnění z vaječníku). Je tedy jasné, že pravděpodobnost početí je nejvyšší v době před ovulací, kdy jsou už spermie „připravené“ na místě, tedy v děloze nebo vejcovodu, a čekají na vajíčko. Pokud máte pravidelný menstruační cyklus, oddávejte se ložnicovým radovánkám nejlépe každý druhý den od konce vaší poslední menstruace a vydržte do 16. dne cyklu, kdy je více než pravděpodobné, že ovulace už proběhla. Pokud vám domácí ovulační test ukáže pozitivní výsledek, sveďte partnera pokud možno okamžitě a pokračujte ve svém snažení i následující den.

  • Najděte si tu nejlepší pozici

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Podle lékařů je velmi diskutabilní, zda skutečně existují „zaručené“ polohy během pohlavního styku, které zvýší pravděpodobnost, že spermie doputují úspěšně k vajíčku. Podle mnohých je pouhý mýtus také tvrzení, že by žena měla po sexu zůstat ještě chvíli ležet na zádech s nohama zvednutýma do výšky, například opřenýma o zeď. Pokud vám to ale pomůže k lepšímu pocitu, dopřejte si sex před spaním a jednoduše pak už zůstaňte ležet a usněte partnerovi v náručí. Otěhotnět můžete v každé poloze, za tu nejspolehlivější je ale od pradávna považována klasická misionářská. Název dostala podle misionářů, kterým jakékoli jiné „hrátky“ připadaly příliš hříšné a kterým sex sloužil k jedinému – otěhotnění. Poloha, kdy si vidíte vzájemně do očí, je pohodlná, pochva je při ní nakloněna směrem dolů, spermie tak mají cestu k děloze jednodušší a umožňuje hluboké proniknutí penisu, takže jsou spermie po ejakulaci blízko čípku. Vhodnou alternativou je také poloha, kdy je žena na čtyřech a muž za ní.

  • Tohle nedělejte!

    Autor: iStock

    Myslíte si, že použití lubrikačního gelu urychlí a usnadní spermiím cestu do dělohy? Chyba! Je to právě naopak, pokud se snažíte otěhotnět, používání lubrikantů (ať už na vodní nebo silikonové bázi) se vyhněte, mohou zmařit vaše úsilí. Snižují totiž pohyblivost a životaschopnost spermií. Dalším omylem je domněnka, že orgasmus vám pomůže počít tím, že díky mohutným svalovým stahům nasaje pochva do dělohy více spermií. Nevěřte tomu, tato teorie postrádá jakýkoli vědecký důkaz.

  • Připravte se na test

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Čím dříve se dozvíte, že jste těhotná, tím dříve můžete navštívit lékaře a zahájit vhodnou prenatální péči, změnit své případné nezdravé návyky, začít lépe jíst, přestat pít alkohol a tak dále. Určitě to ale nepřehánějte s horlivostí a netrpělivost držte na uzdě. Dnešní citlivé domácí těhotenské testy vám sice umožňují začít testovat velice brzy (někteří výrobci uvádějí dokonce i dva dny před očekávaným termínem menstruace), přesnější a jistější výsledek získáte až v ordinaci lékaře, který vám odebere krev a provede ultrazvukové vyšetření. To však nemá smysl dříve, než zhruba za šest týdnů od začátku poslední menstruace. Když budete příliš nedočkavá, domácí test vám může ukázat falešně negativní výsledek. Tedy řekne, že těhotná nejste, i když ve skutečnosti jste. Jen vaše tělo ještě nevytváří dostatek těhotenského hormonu hCG, který by test dokázal detekovat. Proto vyčkejte a zopakujte ho za několik dní.

  • Zase negativní...

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Tenhle měsíc to nevyšlo? Nevadí, nenechte se vystresovat. Psychická pohoda a optimismus jsou velmi důležité. Netlačte na pilu, v dnešní době více než 80 % párů trvá celý rok, než se jim povede počít dítě. Tak neztrácejte hlavu po třech nebo čtyřech měsících neúspěchů! Užívejte si života, cestujte, čtěte, sportujte a stýkejte se s přáteli. Až se totiž miminko objeví, s volným časem jen sama pro sebe a své zájmy se budete moci na čas rozloučit.

     

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku