Neuvěřitelné video: Co se děje s orgány v těle ženy, která je těhotná

Video se připravuje ...
Co se děje s orgány v břiše během těhotenství
VIDEO: Youtube/tahvan cazaka
Sdílej na facebooku
5. července  2016 
 06:00

Napadlo vás někdy, jak se vlastně dokáže tří až čtyřkilové miminko vměstnat do matčina břicha? Samozřejmě, část z toho jde na vrub toho, že se celé břicho zvětšuje, ale to by nestačilo. Rostoucí děloha pořádně utlačuje také vnitřní orgány. Podívejte se na video, které vám ukáže, co se během devíti měsíců gravidity děje. 

Žaludek i plíce, střeva i močový měchýř, játra. Všechny tyto orgány se musí poněkud smrsknout, když žena otěhotní. Dítě ze shluku buněk vyroste na několik kil a děloha kvůli tomu změní svůj objem zhruba desetinásobně.

Proto se budoucím matkám občas poněkud ztěžka dýchá, trápí je žaludek a pálení žáhy. Stejně jako musí často chodit na záchod. Jako by to nestačilo, ještě je může svědit a pálit kůže na břiše, na které se dělají strie. Video vám ukáže, jak to všechno probíhá.  

Další video vám ukáže to samé jen v trochu jiném provedení. Jasné je jedno – lidské tělo je mimořádné, protože vlastně hned po porodu se všechny orgány vrátí na své místo. Děloha se na svou běžnou velikost vrátí během šestinedělí.  

Video se připravuje ...
Jak se tělo mění během těhotenství • VIDEO: 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku