Co nás všechny žere? A co takhle Bobky, šišky, hovínka? Děti budou z knížek nadšené

Velká obrazová přírodopedie, Slovart
Foto: Slovart
Sdílej na facebooku
3. dubna  2020 
 06:00

Nevím, jak u vás, ale u nás doma se v době koronavirové pandemie dost leží v knížkách. Naštěstí jich máme hodně a neustále přibývají další. Dneska tu máme pár tipů z vydavatelství Slovart, které má navíc až do neděle 5. dubna dětské knihy s padesátiprocentní slevou – vztahuje se to na všechny žánry včetně encyklopedií. 

Zatímco byla – a samozřejmě pořád je – naše rodina v celonárodní karanténě kvůli koronaviru, ukázalo se, že děti mají vši. Zřejmě si je přinesly ještě ze školy. 

Paraziti – breberky kolem nás, na nás a v nás, napsala Nicola Daviestt, překlad
Paraziti – breberky kolem nás, na nás a v nás, napsala Nicola Daviestt, překlad
Autor: Slovart
Zatímco jsme doma bojovali se vší pohromou, zajímali se potomci, jak vlastně veš vypadá. Najít to na webu zabralo dvě kliknutí, ale ukázalo se, že i o vších existují dětské knihy. 

My jsme si domů okamžitě ze Slovartu objednali tuhle – jmenuje se Co nás všechny žere a je vážně dobrá. O čem je? Podtitul mluví za vše: Paraziti – breberky kolem nás, na nás a v nás. 

Takže už vím, že existují tisíce všelijakých parazitů (od maličkých roztočů po dlouhé tasemnice), kteří mohou žít na povrchu nebo uvnitř zvířecích nebo našich těl. Při čtení se asi budete trochu drbat, ale je to vážně zábavné a poučné. 

Bobky, šišky a jiná hovínka, napsala Nicola Davies, ilustroval Neal Layton, vydal Slovart
Bobky, šišky a jiná hovínka, napsala Nicola Davies, ilustroval Neal Layton, vydal Slovart
Autor: Slovart
Když vás tohle čtení pobaví, můžete si užít také další knihu stejných autorů: Bobky, šišky a jiná hovínka, tedy knihu o tom, o čem se většinou nemluví. Nevím jak vaše děti, ale moje tohle téma baví. 

Vlastně je to dobře. Zvířecí trus je totiž jednou z nejdůležitějších věcí na světě. Nakoukněte do téhle knížky a dozvíte se, co se s trusem v přírodě děje, co všechno se z něj dá zjistit, a mnoho jiného, co by vás asi nenapadlo.

Velká obrazová přírodopedie, Slovart
Velká obrazová přírodopedie, Slovart
Autor: Slovart
Zvířecí říše je u nás doma hodně populární neustále, karanténa nekaranténa. Takže jsme museli pořídit další knížku z nabídky Slovartu, a to Velkou obrazovou přírodopedii, na kterou se hodně těšíme, stejně jako na jiný titul s podobným názvem Časopedie

Historie sice zatím u našich dětí zase tak populární nebyla, ale knížky jako tahle to viditelně mění. Časopedie ukazuje historii světa prostřednictvím časových os – od historie dinosaurů až po vesmírné lety, nástup robotiky a umělou inteligenci.

Časopedie. Od dinosaurů po umělou inteligenci, vydal Slovart
Časopedie. Od dinosaurů po umělou inteligenci, vydal Slovart
Autor: Slovart
Kniha je nabitá základními fakty i spoustou detailů z historie planety Země. Základ tvoří přehled událostí světových dějin: vznik a pád velkých říší, nejdůležitější činy panovníků, průběh revolucí, nechybějí infomace o tom, jak se vyvíjelo písmo, kdo byli autoři zásadních objevů, mnoho zajímavého z dějin tance, hudby, výtvarného umění, filozofie, fyziky, chemie, feministického hnutí. Takže doporučujeme. 

Pojď si hrát ven. Super zábava pod širým nebem, vydal Slovart
Pojď si hrát ven. Super zábava pod širým nebem, vydal Slovart
Autor: Slovart
A ještě jedna knížka, která by se zrovna teď mohla hodit – jmenuje se Pojď si hrát ven. Na spoustu míst a mezi lidi se teď nesmí, ale o to více se mohou hodit tipy na to, co podnikat někde kolem domu nebo v lese. 

Knížka přináší nápady na zábavu do každého počasí třeba na zahradě, v lese, u vody nebo na ulici. Ukažte dětem, jak si v lese postavit třeba tajnou skrýš nebo na zahradě vyrobit hmyzí domeček, v parku uspořádat olympiádu a na zahradě vodní bitvu.

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku