Víkend patří dětem: Vyrazte s nimi do pravěku, vlakem do hor nebo na Kreativní festival

Video se připravuje ...
Modelová železnice z oblíbené dětské stavebnice
Foto: Radka Wallerová/Supermámy
Sdílej na facebooku
2. června  2016 
 12:00

Na středu připadl Den dětí, na obzoru je léto, a tak je nabídka víkendových akcí čím dál pestřejší. A my vám jich pár doporučíme, abyste se v nabídce vyznali. 

Tenhle víkend můžete začít třeba hned v sobotu, kdy spojíte nějaký ten zážitek s přírodou – to když se vydáte na krkonošskou zubačku, která jezdí mezi Tanvaldem a Harrachovem. Jízdenky do zvláštních vlaků koupíte v den akce v předprodeji na nádraží v Tanvaldu nebo přímo ve zvláštních vlacích. Budete odbaveni historickými lepenkovými jízdenkami i průvodčími v historických uniformách. V barovém voze můžete kromě občerstvení zakoupit i upomínkové předměty ze zubačky. Pivo a limonáda se roznášejí po celém vlaku. Na nádraží v Kořenově budou pro děti připraveny hry a soutěže, které začnou po příjezdu prvního zvláštního vlaku. Vedle železniční stanice se můžete povozit vláčkem Důlní železnice. Za svezení vláčkem zaplatíte 30 Kč, více informací naleznete na adrese www.dulnizeleznice.com

Víkendové tipy doprovází FOTOGALERIE.

Děti Brána do pravěku v Železných horách pobaví
Děti Brána do pravěku v Železných horách pobaví
Autor: geoparkzh.cz
Už jste někdy byli v geoparku? Pak určitě zkuste třeba ten nazvaný Železné hory a jeho nově otevřené návštěvnické centrum Brána do pravěku Pasíčka u Proseče. Připravte se na velké paleontologické dobrodružství! Vykopete si z písku kostru dinosaura, projdete se po chodníčku lemovaném pravěkými zkamenělinami, které si budete moci ohmatat, v jezírku uvidíte plavat druhohorního žraloka, dozvíte se, jak vzniká pískovcové skalní město nebo co se dělo při okraji křídového moře. Areál Brány do pravěku se nachází vedle Záchranné stanice a ekocentra Pasíčka, kde lze pozorovat mnoho chráněných druhů zvířat, například orla, sovy, vydry či rysa. Od expozice vede do Boru u Skutče také nová přírodovědná Naučná stezka Pasíčka – přírodní rezervace Maštale. Více informací naleznete na www.branadopraveku.cz. Geopark nabízí i další atraktivní cíle, například Berlovu vápenku v Závratci u Třemošnice. 

Video se připravuje ...
Jak to vypadalo na Kreativním festivalu pro děti a rodiče? • VIDEO: 

Přijďte si s celou rodinou stavět, vyrábět, hrát si i lámat mozkové závity na Kreativní festival, který se koná v neděli 5. června v Praze. V tvořivých dílnách si vyrobíte originální potisk trička nebo látkové tašky, vlastní domácí loutkové divadlo či náramky přátelství ze zažehlovacích korálků. Kluci i holky budou stavět obrovské vláčkodráhy a otestují stavebnice z převodových koleček. Vyzkoušíte svou šikovnost při skládání origami a otestujete logické myšlení u hlavolamů. Mladší sourozenci si pohrají v koutku dřevěných hraček a prozkoumají magnetickou stavebnici. Rodiče se mohou poradit v logopedické poradně i v poradně zdravých školních batohů. Koná se od 11 do 18 hodin na Střeleckém ostrově. 

Chcete spíše nějakou pohádku? Není problém. Pohádkové bytosti ožívají na Starých Hradech. Každou sobotu a neděli na velkém hradním nádvoří netrpělivě čekají veselé princezny a čarodějnice, popletení čerti a čarodějové, ale i čarocezny a čertenice. Připraveny jsou soutěže a hry s opravdovými pohádkovými bytostmi. Přijeďte si pohrát s princeznou a čarodějnicí, nakrmte obry a zkuste si čertovský závod s pekelnými vidlemi.

Zvracení v autě: Co dělat, aby dětem nebylo špatně?

Zvracení v autě: Co dělat, aby dětem nebylo špatně?

Některé děti zvládají jízdu autem bez větších problémů, pro jiné je utrpením, protože jim bývá špatně. Co s tím? Přečtěte si odborné rady od lékaře…celý článek

Speciální program ke Dni dětí nachystali v nedávno otevřené pobočce slavného britského hračkářství Hamleys. Děti se vyřádí na benátském kolotoči, obří skluzavce, se závodními autíčky… Ale také se něco naučí o fyzikálních vlastnostech vody a světla. „Kromě zábavných demonstrátorů, kteří umně předvádějí vybrané hračky, se budou vašim dětem věnovat také oživlé hračky a pohádkové bytosti v nadživotní velikosti. Každou celou hodinu se můžete těšit na jejich průvod s hudebním doprovodem zakončený setkáním s dětmi uvnitř Hamleys," dodává k dětskému víkendu Pavel Čmelík z Hamleys Praha. Děti se mohou těšit také na malování na obličej se značkou Luvley, svou prezentaci pro tento víkend však rozšíří i ostatní světové značky hraček a her. 

Video se připravuje ...
Jak to vypadá v novém hračkářství Hamleys? • VIDEO: 

Kdyby náhodou nevyšlo počasí, v Praze můžete s dětmi vyrazit také do nově otevřeného zábavního parku Toboga na Zličíně. Obří dětské hřiště myslí na děti od batolecího věku až po ty odrostlejší, přímo uvnitř najdete i restauraci. V neděli 5. června tu od tří odpoledne vypukne zábavná kouzelnická show pro celou rodinu v podání kouzelníka a iluzionisty Magic Ondřeje Soukupa. 

Video se připravuje ...
Co děti čeká v zábavním parku Toboga? • VIDEO: 

Pokud jsou vaše děti méně akční a jejich předností je spíše trpělivost a soustředění, mohla by je bavit nová expozice Kostkoland věnovaná Legu, kterou najdete v pražském OC Nové Butovice. Kromě volně přístupné herny je tu také placená výstava, kde jsou k vidění modely typických českých objektů, které byly exkluzivně postaveny pro pražskou výstavu – například model Staroměstské radnice, šumavského hradu Kašperk nebo modely veteránů. Děti nejvíc baví funkční modelová železnice. 

Video se připravuje ...
Modelová železnice z oblíbené dětské stavebnice • VIDEO: 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku