Fidget spinner: Proč ho vaše dítě potřebuje a kde ho pořídit?

Video se připravuje ...
Triky, které jsou provádět s populární hračkou fidget spinner
Foto: youtube.com/GeekBite
Sdílej na facebooku
15. června  2017 
 06:00

Fidget spinner se stal mezi českými dětmi hitem. Před koncem školního roku už ho moc neřeší ani učitelé, které donedávna v dětských rukou často rozčiloval. Původně vznikl jako pomůcka proti stresu, člověk se jím měl uklidnit. Dneska se děti předvádějí, které toho s ním dokáže více. 

Možná vám fidget spinner připadá jako hloupost, zbytečně vyhozené peníze, ale zase tolik peněz to není a klidně ho svým dětem dopřejte. Určitě jste v dětství po něčem také tolik toužili. Cenové rozpětí? Mezi několika desítkami korun a několika stovkami. Co na něm ale učitelům vadí?

Je to vlastně malá plastová vrtulka s ložiskem uprostřed. Točí se a dají se s ní dělat různé triky. Internetové obchody, hračkářství i malé večerky tak nestíhají doplňovat zásoby a mnou si ruce.

Za autorku megapopulární hračky bývá označována Američanka Catherine Hettingerová, která ji vymyslela v 90. letech a později neúspěšně nabízela výrobcům hraček. Její vynález má nicméně se současnými produkty pramálo společného. 

Vynález původně sloužil jako antistresová pomůcka, protože pomáhá lidem s hyperkinetickou poruchou (ADHD) či úzkostmi se soustředit. Ve školách však nyní působí zcela opačně. „Dětem to zabavuji, protože to rozptyluje celou třídu,“ řekla Vendula Myšková ze základní školy na Vysočině. Točení mezi prsty děti baví a odvádí to jejich pozornost od výkladu. Mnohdy se tak stane, že jim učitel hračku zabaví a vrátí na konci vyučování.

Podle některých dětských psychologů se mánie po spinnerech dá přirovnat k mánii po céčkách. Kdo ho nemá, je out. Nicméně v dnešní době lze předpokládat, že stejně rychle jako vlna točítek přišla, tak i odezní.

Podívejte se na video, jaké triky jdou s touto populární hračkou dělat:

Video se připravuje ...
Triky, které jsou provádět s populární hračkou fidget spinner • VIDEO: 

Sdílej na facebooku
Autor: lch, wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku