Na výlet? Ve Žďáru hledejte květiny, v Liberci si vyzkoušíte porod

Video se připravuje ...
Kontroverzní expozice Sexmisie se vrátila do Liberce
Foto: iQLANDIA
Sdílej na facebooku
13. dubna  2018 
 10:00

Muzeum nové generace ve Žďáru na Sázavou přichází stále s něčím novým. Tentokrát to v něm rozkvetlo. A jedno staronové lákadlo mají i v liberecké IQLandii – nedávno se tam vrátila jejich nejkontroverznější expozice Sexmisie, v níž teď navíc přibyla nová badatelská aktivita. 

Také při slově sex zčervenáte? Tomu bude konec! Nechte stud doma a vypravte se do liberecké IQLandie. Právě tady, konkrétně v expozici Sexmisie, je k mání nová badatelská aktivita pod názvem mluVÍME o sexu.

Na pěti originálně pojatých stanovištích se dozvíte, respektive vaše děti se dozvědí vše o plánovaném rodičovství či antikoncepci. K otestování tu budou těhotenské břicho, a kdo najde odvahu, může si na simulátoru porodu vyzkoušet přivést na svět novorozeně se vším všudy.

Samotná Sexmisie se do Liberce vrátila po několika letech v únoru. Z relaxační zóny – Matčina lůna – se můžete vydat do celkem čtyř sekcí: Já, My, Oni a Tabu. V nich jsou k vidění nejenom interaktivní exponáty, ale i zajímavé projekce a grafiky. Sexmisie, která vznikala ve spolupráci se sexuology a dětskými psychology, je vzhledem ke svému námětu přístupná dětem od dvanácti let, mladším pak v doprovodu dospělých. V expozici se mimo jiné můžete těšit i na nové interaktivní exponáty. Vyzkoušíte si tu třeba hod spermií, simulaci těhotenství nebo vyšetření prsu. 

Muzeum nové generace ve Žďáru nad Sázavou rozkvetlo. Kdo objeví přesný počet květin v něm ukrytých, zařadí se do soutěže o noc v zámecké Barokní věži se snídaní a permanentkou Barok pas a o vstupenky do liberecké IQLandie. Soutěž běží až do 27. května.  

„Řekli jsme si, že před tradičními Dny otevřených zahrad hraběnky Thamar Kinsky necháme naše muzeum rozkvést. Stačí přijít k nám do muzea, důkladně ho projít, spočítat, kolik květin se v něm nachází, a na závěr vyplnit formulář s odpovědí. Když přijde celá rodina, každý z členů soutěží. Šance na výhru se tak zvyšuje,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka zámku ve Žďáru nad Sázavou. Zahrady samotné se ve Žďáru otevřou poslední květnový víkend. 

Video se připravuje ...
Muzeum nové generace slibuje zážitek pro celou rodinu • VIDEO: 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku