Kam o víkendu: Krajinou kolem pivovaru nebo na festival pro batolata?

Video se připravuje ...
KUK! Velké bludiště pro malé průzkumníky
VIDEO: KUK!
Sdílej na facebooku
20. dubna  2018 
 14:25

Kam se vydáte o víkendu? My doporučujeme například putování Posázavím kolem Velkých Popovic, kde vedle přírody dojde i na dobré jídlo a pití. Za návštěvu toho ale podle nás stojí víc – třeba festival nového cirkusu pro batolata. 

Marně hledáte v nabídce víkendových akcí takovou, kde by si to své našel každý člen rodiny? Vydejte se v sobotu 21. dubna na Pochod krajinou barona Ringhoffera, který kombinuje procházku svěží jarní přírodou s návštěvou velkopopovického pivovaru a dalším bohatým programem. Uvidíte, že spokojeni budou všichni! Na naučné stezce zakladatele Pivovaru Velké Popovice barona Františka Ringhoffera vás čeká deset zastávek a trasu lze projít pěšky či projet na kole. Nebo rovnou zamířit na speciální prohlídku pivovaru.

Pochod odstartuje v půl desáté v železniční stanici v Mirošovicích přímo za účasti barona Ringhoffera. Odtud je to kousek do Velkých Popovic, kde můžete mezi 10. a 15. hodinou absolvovat speciální prohlídku pivovaru. Vedle mnoha zajímavých informací o historii i současnosti výroby zdejšího piva vás čekají soutěže o originální pivní ceny a v pivovarských sklepích škola čepování piva. Chybět samozřejmě nebudou ani ochutnávky piva Velkopopovický kozel. Občerstvit se můžete po celý den na Ringhofferově trhu.

Ve 12 hodin přijede baron Ringhoffer k pivovaru v kočáru a pronese slavnostní projev. Krátce nato jste zváni na slavnostní křtiny kůzlat, letošních potomků živého maskota pivovaru – kozla Oldy. Po návštěvě pivovaru, odpočinku a občerstvení v Pivovarském parku se plni energie vydáte na další část trasy malebnou krajinou Přírodního parku Velkopopovicko a Posázaví. 

BabyYoga, herna a bludiště

Já sama se v sobotu s dvouapůlletou dcerou chystám na festival pro batolata nazvaný KUK!, který pořádá pražské centrum nového cirkusu Cirqueon tuhle sobotu a neděli. KUK! je prvním českým multižánrovým festivalem, který cílí především na návštěvníky ve věku od 10 měsíců do tří let.

Malí cirkusáci se seznámí s hrazdou, šálou, velkými žíněnkami i se spoustou cirkohraček. Na CirKUKu! se ti nejmenší budou také moci těšit na hernu a rozehraný koberec, na kterém se objeví spousta záhadných skrýší, které budou moci po svém zkoumat. Senzomotoriku budou děti rozvíjet nejen pomocí cirkusových hraček, ale také pomocí originálních hravých tabulí. Novinkou na CirKUKu bude obří bludiště pro malé cirkusáky. Je na míru připravené pro batolata výtvarnicí Magdalenou Koděrovou. Nás čeká mimo jiné akce BabyYoga a workshop Bleší cirkus. Více na www.kukfestival.cz  

Když mimina závodí

Pokud chcete něco akčního pro menší děti, můžete je také tuto sobotu vzít na závody, které se konají v pražském nákupním centru Eden. Soutěžícím by mělo být mezi 7 a 12 měsíci, vyhrává ten, kdo nejrychleji překoná vzdálenost pět metrů. Více informací ZDE.

Rodiče mohou motivovat malého sportovce jakýmkoliv způsobem. Nejrychlejší batole z centra získá kuličkovou dráhu od Trihorse, pleny a kosmetiku. Každý soutěžící obdrží dárky od Nestlé.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku