Knihozemě přinese dvanáctku povedených knih pro malé i velké děti

Video se připravuje ...
Knihozemě přinese novinky pro děti, které byste si neměli nechat ujít
Foto: Albatros Media
Sdílej na facebooku
8. června  2018 
 10:55

Rodič, který chce vybrat co nejlepší knihy pro své potomky, to nemá snadné. Výběr je totiž obrovský – ročně v Česku vyjdou více než dva tisíce knih pro děti. Pomoci mohou akce, jako je třeba blížící se Zásilka z Knihozemě, která je jakousi dětskou obdobou zavedené akce Velký knižní čtvrtek. 

Už tenhle čtvrtek, 24. května, přistane v knihkupectvích první Zásilka z Knihozemě, která představí výběr dvanácti povedených knih pro děti a mládež. Nebudou mezi nimi chybět oblíbení autoři jako J. K. Rowlingová, Jo Nesbø, Neil Gaiman nebo autorka bestsellerové série o Aničce Ivana Peroutková.

Zásilka z Knihozemě, kterou chystá Albatros Media, chce usnadnit rodičům, prarodičům a dětem výběr knih. Je také začátkem širšího a dlouhodobého projektu Knihozem. Ta se představuje jako pestrý a trochu tajemný fantazijní svět, říše, kde vznikají dětské příběhy. Rodičům, prarodičům nebo učitelům pak bude sloužit jako platforma pro získávání informací o dětských knihách a akcích s nimi spjatých. Podívejte se do GALERIE, které knihy 24. května vyjdou.

Čekají vás zvířecí architekti i Harry Potter

Zvířecí architekti, kolektiv autorů
Zvířecí architekti, kolektiv autorů
Autor: Knihozem
My se hodně těšíme třeba na knížku Zvířecí architekti, jejíž autoři na dvaatřiceti stranách představují různá zvířecí obydlí. Kniha je určena pro děti od devíti let, a tak se nemusíte bát infantility, naopak těšte se na množství podrobností. Uvidíte, že přehrady, mobilní domky, visuté mosty, podzemní zahrady i pergola pro zamilované nejsou výsadou jen  studovaných architektů.

Zvědaví jsme na Kostíka, hrdinu knížky Kostík hledá přátele pro děti tříleté a starší. Osamělá kostřička v něm potkává holčičku Rozárku. Co z toho bude? 

Fanoušci osvědčených titulů se mohou těšit třeba na další titul ze světa Harryho Pottera, tentokrát půjde o Cestu dějinami čar a kouzel. Představí neobyčejnou sbírku magických artefaktů shromážděných na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Čekají vás třeba učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel od bylinkářství až po obranu proti černé magii.

A co třeba tahle kniha? Gerda, příběh velryby – autoří cílí na děti zhruba čtyřleté a starší – vypráví o tom, jak její hrdinka zůstane sama, bez rodiny. Malá a osamocená Gerda smutně bloudí oceánem, až nakonec potká nové přátele. Kosatky, tučňáky, racky nebo třeba chobotnice. Najde to, co hledá? 

Podívejte se: Příběh velryby, která hledá přátele:

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku