7 Murphyho zákonů o dětských nemocech. Jako naschvál!

  • 7 Murphyho zákonů o dětských nemocech. Jako naschvál!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    26. listopadu  2017 
     10:00

    Zákon schválnosti je všeobecný. Není důvod, aby se vyhýbal dětským nemocem, jako je rýma, kašel či angína. Naopak Murphyho zákony se u nich předvádějí v celé své kráse.  Znáte je určitě taky. 

  • Ochránit ostatní? Ani náhodou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Každý rodič záhy pochopí, že jakmile jedno dítě lehne, nemá smysl snažit se před viry a bacily ochránit další děti třeba tím, že je oddělíte do různých místností či dokonce pošlete k babičce. Zvláště podzimní nachlazení pravděpodobně chytnou nejen ostatní sourozenci, ale také otec, matka a navrch i pes. 

  • Na rodiče to padne taky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Když se všem ostatním uleví a do žil se jim vlije nová energie, lehnete vy. Pravděpodobně vám i z pitomé rýmy a kašle bude mnohem hůře, než všem ostatním, ale i tak budete nadále kmitat kolem ostatních, protože vašeho nachlazení si nikdo nevšimne. 

  • A zrovna tak nevhod!

    Autor: iStock

    Není to tak úplně vždycky, ale povážlivě často. Dětská choroba přichází v momentě, kdy se to mimořádně nehodí - typicky třeba dva dny po tom, co rodič nastoupil do nového zaměstnání a potřebuje se předvést jako starý spolehlivec. Nebo když se vám po sto letech konečně podařilo udat všechny potomky na víkend a vyrazit si jen s manželem. Případně vám zavolají ze školy, že dítěti je nevolno zrovna, když vám kadeřnice po sto letech zase konečně nanesla barvu na vlasy. 

  • Do školy, nebo nechat doma?

    Autor: Shutterstock

    Je jedno, jak tohle dilema rozseknete, pravděpodobně se jako vždycky netrefíte. Nechat zdravotně lehce nalomené dítě doma, nebo ho poslat do školky/školy? Když ho pošlete do školy, tu a tam poptažení nosem se změní v kašel co pět minut, když ho necháte doma, bude do hodiny skákat po domě a po chorobě nebude ani stopy. 

  • Dostat do něj léky? Boj kdo s koho!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Některým dětem nevadí, že musí brát léky. Jsou asi tak vzácné jako jednorožec. A rozhodně to nejsou ty vaše. Ty budou daleko pravděpodobněji kvílet, kopat a křičet, zatímco se pokoušíte je dostat do pozice, která vám umožní vstříknout jim lék dozadu do krku. Když se vám to povede, je vysoce pravděpodobné, že lék dítě vyplivne. 

  • K doktorovi nebo ne?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    V devíti případech z deseti je jeho návštěva zbytečná, ale co když dneska nastal ten desátý? Většinou tomu tak není, takže vaše dítě s úplně banální virózou, chytne pravou chřipku nebo neštovice po třech hodinách čekání na pohotovosti. Taková návštěva samozřejmě zahrnuje o třicet dalších prskajících a více či méně nesnesitelných dětí a pak praní s doktorkou, která se snaží vašemu dítěti podívat do krku. A nakonec kázání, že tohle fakt na pohotovost nebylo.

  • Prostě ho nezabavíte

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tak jo. Dítě má pořádnou virózu, na školku či školku to není ani smykem, takže si v práci domluvíte home office nebo rovnou ošetřovačku a řeknete si, že když už nic, tak krom nutných věcí doma pořádně poklidíte. Protože dítěti těch pár dní více či méně u pohádek a filmů z DVD či internetu neublíží, ostatně už teď se na to těší. 

    Ovšem, smůla, protože už první den dopoledne se ukáže, že ho to vlastně nebaví a že jediné, co ho baví je, když s ním budete hrát člověče nezlob se/labyrint/prší, kreslit si s ním, číst mu, prostě se mu věnovat víc než animátoři v hotelových komplexech. 

    Podívejte se, jak děti snášejí odsávání rýmy

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku