Nechci být fanatik, a to v ničem, říká těhotná Andrea Růžičková

Andrea Růžičková Kerestéšová je patronkou kategorie Maminky hrdinky
Foto: Maminka
Sdílej na facebooku
11. října  2019 
 13:37

Od té doby, co jsem máma, má pro mě smysl ráno vstávat, říká herečka Andrea Kerestešová Růžičková (35), která je zároveň patronkou soutěže Maminka roku. Malý Tobiášek se brzy dočká sourozence. Jaké je pro Andreu druhé těhotenství? A co si díky němu uvědomila? 

Těhotenství s prvním synem bylo pro Andreu hodně opatrné. Herečka si totiž ještě před ním prožila těhotenství zamlklé. "Dlouho jsem o tom nedokázala mluvit, dlouho jsem se z toho dostávala. Je tam milion otázek PROČ, pocit velké prázdnoty a selhání. Pořád jsem se něčeho bála, i když jsem nechtěla," říká.

První porod ji prý hodně pomohl v tom, že si ujasnila, že nechce být fanatik, a to v ničem: "Mně se kupříkladu u prvního porodu stalo, že nevyšla placenta, protože byla přirostlá. Kdybych rodila doma, vykrvácím a jsem mrtvá," říká. Je fajn, že žena má možnost volby, kde a jak bude rodit, Andrea se prý však cítí líp, když za ní stojí tým profesionálů.

Druhé těhotenství je podle ní  jednoduší. "Myslím, že si to víc užívám a hodně věcí neřeším. Je to celkově mnohem lehčí, hlavně mentálně. Přiznám se, že devadesát procent toho, co bych neměla, porušuju. Třeba zvedání těžkých věcí. Ono to ani jinak s dvouletým dítětem nejde," směje se Andrea, která je v soutěži Maminka roku 2019 ambasadorkou kategorie Maminka hrdinka.

Byl to doják! 

Jak vzpomíná na loňský ročník soutěže? "Byl to doják. Já teda nemám obecně soutěže moc ráda, nějaké takové porovnávání, kdo je nejlepší… Jak můžeme určit, kdo je nejlepší… Ale samozřejmě je to obrazný, člověk to musí brát s rezervou. Minimálně co se týče mojí kategorie maminky hrdinky, tak je podle mě zásadní poznat, co všechno se tady děje. Že být zdravá a mít zdravou rodinu není samozřejmost. Že to není jen hezkej Instagram. Že realita má skutečně i svá úskalí. A přes ty příběhy si můžeme hodně uvědomit. Možná nás to donutí podívat se kolem sebe, jestli nemáme takovou sousedku. Minimálně tím, že se jí třeba zeptáme, jak jí je, a nebudeme se tvářit, že to nevidíme," říká.

A co ostatní kategorie? "Maminky podnikatelky a blogerky jsou zase inspirativní v tom, že ukazují, že na mateřské přece nemusíme jen mýt nádobí a vyměňovat plenky. Skutečně se tam dá najít prostor něco tvořit, a to je moc hezký," dodává sympatická herečka.

O vítězce titulu Maminka roku 2019 se rozhodne na slavnostním vyhlášení, které proběhne 15. října. Sledovat ho můžete ŽIVĚ na facebooku časopisu Maminka a Blesk.cz.

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku