Čekáte miminko nebo už jste porodila? Podívejte se, jakých benefitů můžete využít

Čekáte miminko nebo už jste porodila? Podívejte se, jakých benefitů můžete využít
OZP přispívá maminkám a jejich miminkům nejméně 1500 Kč
Foto: OZP
Sdílej na facebooku
18. března  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Příchod nového člena rodiny s sebou přináší řadu nových výzev, zdravotních vyšetření a fyzických změn. Naštěstí vám kromě vašich nejbližších pomůže i zdravotní pojišťovna s nejrůznějšími benefity. Zdravotní pojišťovna OZP nabízí příspěvky pro období před i po porodu. Stačí o ně jen zažádat.

Jakých benefitů můžete využít během těhotenství?

Kromě příspěvků na vitamíny a předporodní péči přispívá zdravotní pojišťovna OZP také na ultrazvukové vyšetření. S touto procedurou se každá budoucí maminka potká alespoň třikrát, ba i víckrát. Jedná se o bezpečné a bezbolestné vyšetření, která provádí většina gynekologů v pohodlí své ordinace. Jeho hlavním cílem je zjistit zdraví plodu, odhalit nemoci a vývojové vady, určit, jak daleko těhotenství pokročilo a s tím i datum porodu.

OZP přispívá na předporodní a poporodní péči minimálně 1500 Kč.

OZP přispívá na dentální hygienu až 8000 Kč ročně pro celou rodinu
OZP přispívá na dentální hygienu až 8000 Kč ročně pro celou rodinu
Autor: OZP

Jsme s vámi i po narození miminka

Koncem těhotenství rozhodně nekončí podpora od zdravotní pojišťovny OZP. Pro čerstvé maminky jsou připraveny benefity v podobě příspěvku na poporodní péči, nákup vybavení nebo na v současné době velmi populární plavání kojenců.

Kurzy plavání pro miminka jsou výborné pro rozvoj psychomotorických schopností dítěte. Během kurzů nejde přímo o plavání (na to ještě nejsou miminka dostatečně vyvinutá), seznámí se ale s vodou, nebudou se jí bát a je prokázáno, že se děti z kurzů naučí rychleji plavat. Pobyt ve vodě pomáhá miminkům nejen zlepšit koordinaci, motoriku a sílu, ale také jejich imunitu. Zároveň je to příležitost pro rozvoj socializace, a i maminky (nebo tatínkové) si jistě užijí, že se dostanou ven do společnosti.

OZP přispívá na sportovní aktivity až 500 Kč na jednotlivce
OZP přispívá na sportovní aktivity až 500 Kč na jednotlivce
Autor: OZP

Získejte příspěvky na sportovní aktivity nebo dentální hygienu

Mimo benefitů pro maminky má zdravotní pojišťovna OZP pro své klienty nachystanou i řadu dalších příspěvků. Podporuje například preventivní aktivity jako jsou návštěvy fitness, plavání nebo sportovní kroužky. Celá rodina může také získat příspěvek na dentální hygienu.

S OZP můžete být stále online díky Vitakartě. Na tomto portálu máte 24 hodin denně k dispozici asistenční službu, můžete si prohlédnout všechny benefity, sbírat kredity a vyřídit služby, kvůli kterým byste museli jinak na pobočku. Pokud se necítíte dobře, ale nechcete chodit k lékaři, můžete se poradit s doktorem online na webu ulekare.cz. Klienti OZP mají tuto službu zcela zdarma.

Jaké další příspěvky můžete u OZP čerpat zjistíte na stránkách chcidoozp.cz.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku