3 tipy, jak udělat miminko šťastné při každém jeho pohybu

3 tipy, jak udělat miminko šťastné při každém jeho pohybu
.
Foto: Procter Gamble - Rakona
Sdílej na facebooku
27. května  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Maminky se svými miminky spolu tráví většinu svého času. Ať už jste s dětmi doma nebo venku, nezapomeňte na společné aktivity, dobrou náladu a čerstvý vzduch. Kromě obývacích pokojů můžete využít také zahradu, parky, lesy, louky a podobně. Pravidelný pohyb totiž potřebuje úplně každý z nás. A tak jsme pro vás připravili pár tipů, jak naše nejmenší lásky zabavit a vykouzlit jim úsměv na tváři s každým jejich pohybem. Tady jsou!

1. Tancujte

Společné tanečky a jiné srandičky vykouzlí úsměv na tváři vám i vašemu dítěti. A nebude to jen úsměv, ale také pravidelný a tolik potřebný pohyb vás obou, případně všech (jestli těch malých čertíků máte doma více). Udělejte si to zábavné. Pusťte si oblíbenou písničku a dejte se do toho. Miminku ukažte, jak na to a zahrajte si na lektorku tance. A nezapomeňte, tancovat nemusíte jen doma, oblíbené písničky zapněte na mobilu (samozřejmě ohleduplně k ostatním), když budete na zahradě, v parku nebo kdekoli jinde na čerstvém vzduchu.

Mnoho maminek souhlasí s tím, že přirozený pohyb a smích dítěte jsou stejně důležité, jako jeho pohodlí a komfort. Proto záleží také na tom, jakou plenku pro miminko vyberete. Roli hrají správně zvolená velikost, ale také materiál a druh pleny. Výběr plenky totiž může mít přímý dopad na pohyb dítěte. Důležité je, aby se miminko v plence cítilo příjemně, plenka mu opravdu padla, umožnila se miminku volně pohybovat a měli jste jistotu, že neproteče. Velice dobře se děťátku a především jeho bříšku, jehož rozměry a tvar se v průběhu dne mění, přizpůsobí plenkové kalhotky.

.
.
Autor: Procter Gamble - Rakona

2. Společné čtení

Další možností, jak společně trávit čas, je četba. Nejčastěji čteme pohádky před spaním, abychom miminko uspali. Číst ale můžete i přes den, kdykoli a kdekoli a nemusí to být jen obyčejné čtení.  Udělejte si ze čtení takové malé soukromé divadlo. Vaše děti milují váš hlas, jsou na něj zvyklé, upoutá jejich pozornost a cítí se spokojené a šťastné, když vás slyší. Nemusí to být jen hlas, který spolu s knihou poslouží. Zařaďte ke čtení také uměleckou interpretaci textu a společně si uspořádejte divadelní představení. Přizvěte všechny členy rodiny, rozdejte role a pusťte se do toho.

.
.
Autor: Procter Gamble - Rakona

3. Průzkumníci aneb okružní jízda

„Cestujme” s miminkem. Vyprávět mu můžete o všem, co vidíte, ukázat vše, co ještě nezná. Počítat všechno, co se spočítat dá. Buďte kreativní a zábavní. Pořádně mu představte nejen zajímavý lustr v obýváku, který ho bude jistě fascinovat, ale také jeho pokojíček a především pak přebalovací pult.

Pokud jste totiž doposud bojovali s křikem, pláčem či vztekáním se u přebalování, teď máte obrovskou šanci, jak to změnit. Vymyslete si kouzelný příběh a nalákejte miminko na přebalovací pult, aby si i toto místo zamilovalo. Kromě příběhu nám s přebalováním mohou pomoci plenkové kalhotky.

Pampers Pants, tedy plenky, které vypadají a chovají se jako natahovací kalhotky, vám ušetří spoustu práce a nervů. Díky širokému a hebkému pásu po celém obvodu se plenkové kalhotky snadno oblékají i svlékají a skvěle padnou každému dítěti.  Nebudete už muset odhadovat, jak na plence nejlépe zalepit „lepítka” tak, aby miminko plenka netlačila na bříško, zároveň ale, abyste plenku nenechali až moc volnou. „Ideální je, když plenku vyměníte během pár vteřin, a ještě u toho dítě stihnete zabavit. Dejte mu do ruky něco na hraní – chrastítko, vařečku nebo lžičku,“ říká neonatoložka Soňa Šuláková.

.
.
Autor: Procter Gamble - Rakona

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku