Vyhrajte luxusní zájezd do země ohně a ledu: Island vás uchvátí

Islandu se právem říká »země ohně a ledu«.
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
12. listopadu  2019 
 00:00
Prezentace klienta

Dech beroucí příroda jak z jiného světa je hlavním důvodem, proč se na tento tajemný ostrov vydat. Pestrá vodní říše nabízí dech beroucí pohledy na gejzíry, ledovce, jezera, vodopády a řeky. Zdánlivě studená a nepřívětivá země vás hned po prvním kroku okouzlí.

Chcete-li obohatit svůj život nezapomenutelnou dovolenou, pak je cesta na Island správnou volbou. Rozhodně však není destinací pro každého turistu. Díky "zelenému smýšlení" je na ostrově složitější přesouvání a tak se za mnohými přírodními krásami budete muset vydat po svých. Island se právem označuje za jednu z nejekologičtějších zemí světa.

Zlatý trojúhelník

Jedna z nejoblíbenějších turistických tras spojuje několi ostrovních zajímavostí. Asi 50 kilometrů od Reykjavíku se nachází její první záchytný bod – národní park zapsaný na seznam UNESCO. Právě zde byl založen nejstarší parlament na světě a k vidění je tu i unikátní propadlina mezi Eurasijskou a Severoamerickou zemskou deskou. Dalším bodem na cestě je osada Skálholt, ve které sídlí centrum církevní moci ostrova. To nejlepší přichází nakonec. Přibližně 30 km od Skálholtu se nachází nádherné údolí s vysokou koncentrací gejzírů a termálních a bahenních jezírek.

Pořádně se vybavte!

Základem zdárného objevování krás Islandu je pořádně teplé oblečení. Při balení se podívejte, do kolika stupňů je vaše zimní oblečení určené. Jestli je pouze na “normální” zimy, tak si pořiďte pořádné severské vybavení. Jinak se vám může lehce stát, že místo přírodních krás budete pozorovat své zmrzlé palce u nohou.

Autor: Freudenberg Home and Cleaning Solutions s.r.o.

Kleenex Balsam – ideální parťák na cestu na Island

Kapesníky jsou důležitou součástí cestovatelské výbavy a proto ve chvíli, kdy balíte na cestu, je dobré na kapesníky nezapomenout. Nikdy nevíte, kdy vás zaskočí okamžik, kdy budete kapesníky potřebovat. S kapesníky Kleenex Balsam si navíc dopřejete malý luxus i na cestách. Balzám s výtažkem z měsíčku lékařského, kterým jsou kapesníky potaženy, pečuje jemně o okolí nosu a zmírňuje následky častého utírání nosu. Kleenex Balsam jsou pevné, přesto jemné kapesníky. KLEENEX® Balsam je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní. Kapesníky KLEENEX® Balsam jsou k dostání v boxu a na cesty se hodí kapesní balení.

Jak soutěžit o zájezd na Island pro dva?

Je to snadné. Nakupte kapesníky Kleenex, pošlete účtenku a s trochou štěstí můžete vyrazit. Kupte v jakékoliv kombinaci 3 balení kapesníků Kleenex, zaregistrujte se v termínu konání soutěže na webové stránce www.balsamkleenex.cz a budete zařazeni do soutěže. A pak už zbývá jen to štěstí a cesta na Island se stane skutečností. Více informací naleznete na www.balsamkleenex.cz.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku