Za lékařem můžete bezpečně i na internet

Za lékařem můžete bezpečně i na internet
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
12. března  2020 
 00:00
Prezentace klienta

První zdravotní pojišťovna v České republice přistoupila k tomu, že umožňuje svým klientům ptát se na zdravotní stav lékařů jen přes internet, aniž by museli osobně navštívit ordinaci. Konzultace přes web je ideální pro případy, kdy si nejste něčím jistá, ale nechce se vám brát děti do čekárny mezi ostatní nemocné, nebo na to prostě v denním shonu není rozumný čas. Protože dotazy zajišťuje zdravotní pojišťovna, jsou konzultace zdarma.

Online objednání

Výhodu můžou využít klientky Oborové zdravotní pojišťovny, což je jedna z největších zdravotních pojišťoven v České republice. Jak se k ní můžete přihlásit, o tom v posledním odstavci.

Na dotazy odpovídá 50 praktických lékařů a dvě stovky specialistů. První odpověď poskytnou nejpozději do šesti hodin od položení dotazu – i v noci, o víkendy nebo přes svátky.

Kromě dotazu na zdravotní stav můžete online požádat také o objednání k lékaři. V takovém případě se vám do jednoho pracovní dne ozve zdravotní sestra a začne s vámi řešit termín možné návštěvy lékaře. Zdravotní sestra volá i v případě, kdy z přes web položeného dotazu vyplývá, že by bylo lepší, abyste lékaře navštívili osobně.

Online objednání je možné do více než stovky spolupracujících zařízení po celé zemi, z nichž většina je navíc mimo Prahu a Brno, což pomáhá s dostupností lékařské péče mimo velká sídla.

Stáhněte si aplikaci

Dotazy je možné položit prostřednictvím aplikace VITAKARTA v mobilním telefonu nebo přes web. V obou případech zůstává jak dotaz, tak odpověď v zabezpečeném prostředí, do kterého vidí jen lékař a pacient. K otázce lze nahrát i obrazovou dokumentaci nebo například lékařskou zprávu.

Ptát se na zdravotní stav ale můžou klienti Oborové zdravotní pojišťovny i po telefonu nebo na e-mailu. Její služba Asistent zdraví odpoví i na otázky ohledně dostupnosti a kvality zdravotních služeb, zajistí druhý lékařský názor nebo pomůže vysvětlit lékařskou zprávu tak, aby jí člověk lépe porozuměl, či poradí s pacientskými právy.

Autor: Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank

Přímo v aplikaci VITAKARTA je zaregistrovaných půl milionu klientů OZP. Reálně ji v průměru pětkrát ročně využije čtvrt milionu lidí. Právě teď má aplikaci ve svém telefonu nainstalováno 61 tisíc lidí.

Aplikace má totiž užitečných funkcí víc. Například umí zobrazit kartičky pojištěnce celé rodiny. Takže se už nemusíte dohadovat, kdo zapomněl čí kartičku doma v bundě na věšáku. Lze si do ní také bezpečně uložit lékařské zprávy, tedy i zprávy dětí, takže pak máte důležité lékařské dokumenty k dispozici kdykoli jsou potřeba. Také pomůže najít lékaře a ukáže i jejich hodnocení od ostatních klientů.

Vše se dá vyřešit na dálku

Velkou výhodou je i online proplácení příspěvků. Stačí čitelně vyfotit účtenku, nahrát ji do aplikace a peníze máte do několika dnů na účtu. Kdo vzal v některé jiné pojišťovně naposledy děti na pár desítek minut do fronty na pobočku čekat na vyplnění žádosti o příspěvky, ví, jak příjemné zjednodušení života to je.

Příspěvky OZP poskytuje buď formou kuponů na prevenci, které mají pevně danou výši příspěvku. Například 2 000 Kč ročně na dentální hygienu, 1 000 Kč na očkování nebo 500 Kč na zdravé aktivity jako jsou dětské pohybové tábory, fyzioterapie, rovnátka, brýle, vitamíny nebo lehké sportování.

Anebo přispívá prostřednictvím systému kreditů, které přičítá například za absolvování preventivních vyšetření, za kontrolu vykázané péče, nebo třeba za darování krve. Hodně kreditů přičítá i maminkám a těm nejmenším, kdy poskytne 500 kreditů při vystavení těhotenské průkazky a 1 000 kreditů po narození miminka.

Výhodou je, že kredity teoreticky nemají horní hranici a je možné si je volně přeposílat například v rodině. Dovedou pak zaplatit podstatnou část i z nákladné péče, jako je třeba nasazení rovnátek. Pojišťovna takto letos jednomu klientovu přispěla i 10 000 Kč.

Se 734 000 je Oborová zdravotní pojišťovna jednou z největších v České republice. Má tak smlouvy s kvalitními lékaři po celé republice.

Změnit zdravotní pojišťovnu je mimořádně snadné. V případě Oborové zdravotní pojišťovny stačí vyplnit elektronickou přihlášku na www.chcidoozp.cz a o nic dalšího se už nemusíte starat. Všechnu administrativu spojenou s odhlášením od původní zdravotní pojišťovny zařídí OZP.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku