Jak zvýšit imunitu dětské pokožky? Pomůže správná kosmetika

Jak zvýšit imunitu dětské pokožky? Pomůže správná kosmetika
Foto: Melitrade
Sdílej na facebooku
18. května  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Imunita dětské pokožky je v současné době, kdy se zvyšuje počet dětí s kožními problémy, velmi důležitým tématem, které si rozhodně zaslouží značnou pozornost. Poradíme, jak zvýšit obranyschopnost dětské pokožky, aby byla opět zdravá a plná síly.

V České republice se neustále zvyšuje počet dětí, které trápí kožní ekzémy, dermatitidy (neboli záněty kůže) různého původu či nepříjemné alergie projevující se vyrážkami. K tomu se soustavně připojují příznaky v podobě zvýšené citlivosti, suché i dehydratované pokožky, čímž dochází k rozvoji dalších obtíží. Takové projevy pak zpravidla signalizují nízkou imunitu pokožky, která je tím pádem náchylná k podráždění a zároveň méně odolná vůči nepříznivým vnějším vlivům. 

Autor: Melitrade

Citlivá pokožka si zaslouží speciální péči 

Není žádným tajemstvím, že pokožka dětí je obecně tenčí a zranitelnější, než pokožka dospělého člověka. Pokud ovšem k tomu přičteme genetické predispozice či individuální intolerance vůči určitým složkám, může dojít také k narušení imunity pokožky, které pomůže jediné. Citlivá, šetrná a komplexní péče, která bude hydratovat, vyživovat, podporovat přirozenou funkci i obranyschopnost dětské pokožky, aniž by narušila její ochrannou vrstvu. 

Autor: Melitrade

Značka Linteo Baby pomáhá zvyšovat imunitu dětské pokožky

V péči o citlivou pokožku náchylnou k podráždění je důležité dbát na pečlivý výběr dětské kosmetiky a věnovat zvýšenou pozornost zejména jejímu složení i původu. Exotické složky, jež mohou být obsaženy v dětské kosmetice zahraničních výrobců, často bývají příčinou nežádoucích kožních reakcí. To se děje především proto, že na ně není pokožka českých dětí zvyklá a nejsou součástí našeho prostředí, tudíž se s nimi příliš často nesetkáváme. Dětská kosmetika značky Linteo Baby je ryze českým výrobcem, který do svých produktů používá ingredience získávané výhradně z české přírody. Právě proto je skvěle snášena i velmi citlivou pokožkou a je vhodná pro nejmenší děti již od narození. 

Autor: Melitrade

Unikátní receptura s vzácnými přírodními oleji a extrakty z léčivých bylin, jež jsou bohaté na vitamíny, blahodárně působí na dětskou pokožku a pomáhá ji s regenerací i výživou, aniž by narušovala její ochrannou vrstvu. Kromě přísunu vitamínů je třeba dbát také na dostatečnou hydrataci a to nejen v letních měsících. Dětská kůže vnímá působení vnějších vlivů, jako je slunce, chlad či prací prostředky mnohem citlivěji, než pokožka dospělého člověka. Často je pokožka dětí navíc zatěžována několika vrstvami oblečení a plenkami, které rovněž narušují její přirozený ochranný film. V důsledku toho může docházet k vysušování a dehydrataci kůže, která se tak stává zranitelnou. Posílit imunitu dětské pokožky a předejít bolestivým kožním problémům lze právě dostatečnou hydratací, o kterou se spolehlivě postará dětská kosmetická řada Linteo Baby. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku