Bezpečný opalovací krém pro děti? Víme, jak vybrat ten pravý!

Bezpečný opalovací krém pro děti? Víme, jak vybrat ten pravý!
Foto: Notino, s.r.o.
Sdílej na facebooku
15. července  2021 
 00:00
Prezentace klienta

Malé děti teplo a sluníčko milují. Jelikož je jejich pokožka mnohem tenčí, a tím pádem citlivější, je třeba dbát na dostatečnou sluneční ochranu. Z toho důvodu by jim při pobytu na slunci neměla chybět pokrývka hlavy a opalovací krém s dostatečně silným SPF faktorem.

S opalovacím krémem pro dospělé si nevystačíte

Pokožka našich nejmenších neobsahuje dostatečné množství kožního barviva zvaného melanin. Proto propouští mnohem více slunečního záření a co se týče ochranných krémů, také větší množství chemických látek v nich obsažených. Opalovací krém pro miminka vybíráme dle složení, aby těchto látek obsahoval co nejméně. V těch kvalitních se nacházejí minerální neboli fyzikální filtry, které jsou k dětské pokožce velmi šetrné. UV ochrana je zajištěna vytvořením fyzikálního mechanismu tvořeného jemným práškem, jenž je tvořen rozemletým oxidem titaničitým a zinečnatým. Tyto minerální látky zůstávají na povrchu pokožky.

Co by vás při výběru dětské sluneční kosmetiky mělo zajímat?

Krém na opalování vybíráme jednoznačně podle složení, v němž se vyhneme zmiňovaným chemickým konzervantům a parfemaci. Pro děti s kožními potížemi, jimiž jsou například alergie a atopický ekzém, pořídíme speciální, co nejšetrnější opalovací přípravek. Dále se zajímejte o ochranný faktor. Miminka od 6 měsíců by se měla natírat faktorem SPF 50+. Odrostlejší děti, které nejsou vystaveny přímému slunci, mohou používat krémy se SPF 30. Další vlastností dětské opalovací kosmetiky, kterou oceníte, je voděodolnost. Děti tak ochráníte před spálením hlavně na koupališti nebo u moře, kde neustále běhají z vody na břeh. V každém případě se doporučuje aplikaci opalovacího krému každé 2-3 hodiny obnovovat. Pokud vaše ratolest vůči zdlouhavému nanášení krému protestuje, vyzkoušejte opalovací sprej, jenž není tak hutný, a mnohem rychleji a snadněji se nanáší.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku