Nadělte hračku, která neomrzí a děti se s ní naučí nové dovednosti

Foto: Kidtown s.r.o.
Sdílej na facebooku
13. listopadu  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Že i na vás plíživě začíná dopadat tma po ránu a sychravé počasí? Ty jsou totiž prvními poslíčky období, kdy začneme pomalu přemýšlet o tom, jaké dárky pořídíme našim nejbližším pod vánoční stromeček. Jakou hračku ten náš malý špunt ještě nemá? A co by to letos mohlo být, aby si s tím hodně hrál, a přitom se něco naučil a hned neletěla do kouta? 

Vybírat z nabídky dnešního trhu není jednoduché. A ještě když chceme, aby se hračka dětem se líbila a dělala jim radost, dlouho jim vydržela a ještě se při hraní s ní naučili spoustu nových dovedností. Všechny tyto podmínky splňují tzv. edukační hračky, které se vyrábějí pro děti nejrůznějších věkových kategorií.

Hrajte si a recyklujte

Myslíte doma na ekologii a štve vás, kolik odpadů my lidé vyprodukujeme. Pak doporučte Ježíškovi dětem pod stromeček donést některou ze sad Re-Cycle-Me. V těchto inspirativních sadách najdete vše potřebné k tvorbě různých předmětů a hraček. Stačí vzít pár odpadků, lepidlo a nůžky a pustit se do tvoření. Cílem je vlastní výroba udržitelných hraček, opětovné využití odpadu a rozvoj kreativity dětí.

Sady Re-Cycle-Me jsou k dostání v mnoha tematických variantách a na své si přijde opravdu každý. S dětmi můžete vyrábět například sety pro princezny, roboty či zvířátka, nebo tvořit dekorace pro narozeninovou party. Každá sada obsahuje různé doplňky, ozdoby, originální spojovací materiál apod. 

Autor: Kidtown s.r.o.

S TomTecT na chvíli malým architektem

Pokud máte doma školáka, kterého baví stavit domy, garáže, mosty a další konstrukce, pak mu pod stromeček nadělte dřevěnou stavebnici TomTecT. Díky propojení dřevěných dřívek plastovými spoji, můžou vaše děti postavit krásné stavby a některé části i rozhýbat. Možná se vám zdá, že stavebnice je spíše pro starší děti, protože je to práce s detaily a dětská jemná motorika dostane zabrat. Ovšem zkušenosti maminek dokazují, že TomTectT si užijí i děti menší.

Kapla pro malé i velké

Máte víc dětí, každé jinak staré a rádi byste se trefili do hračky, která bude všechny? Vsaďte na populární stavebnici Kapla. Děti i dospělí si s ní vyhrají celé hodiny. Kapla je precizně vyrobené dřevěná stavebnice, z jejíchž dřívek postavíte bez lepidla, šroubků nebo spojek různá zvířátka, domy, lodě, no prostě vše, co fantazie vymyslí.

Letos jsme se navíc s Ježíškem domluvili, že v Kidtownu ke každému balení přidá něco navíc. K balení Kapla 200 vám nyní dáme jako dárek 10 destiček stavebnice Kapla zdarma, ke stavebnici Kapla 280 potom 20 destiček Kapla jako bonus navíc. A to se hodí, protože destiček není nikdy dost.

Baví děti matematika? Naježte jim Magna-Tiles

Pozvali jste na Vánoce kamarády marťany, ale co když se jim při přistání rozbije jejich vesmírná loď? Nebo vaše dítko potřebuje novou garáž pro auta a ségře nestačí zámek pro všechny princezny, co u vás přes rok začali bydlet? Se stavebnicí Magna-Tiles jednoduše postavíte jakoukoli stavbu, kterou zrovna děti vymyslí. Bavit to bude už ty nejmenší od tří let, holky, kluky, děti starší i rodiče či dědu s babičkou! Stavebnici také můžete kombinovat i s dalšími hračkami, například se stavebnicí Kapla.

Autor: Kidtown s.r.o., komerční prezentace

Stavebnice Magna-Tiles obsahuje ploché stavební kusy různých tvarů a všechny mají po celém svém obvodu zabudované magnety, které se na sebe hranami „lepí“. Ve stavebnici najdete velké i malé magnetické čtverce, které lze využít pro nejrůznější stavby. Rovnostranné, nepravidelné a pravoúhlé trojúhelníky zase využijete pro výstavbu střech, hradeb a dokončování vozidel, raket či škunerů. Stavebnice je skladná, jednotlivé kousky se liší barvou, a tak jsou stavby barevné a veselé. U průhledné varianty si děti mohou hezky pohrát se světlem a stavby prosvítit.

Na Magna-Tiles oceníte skutečnost, že děti nejen rozvíjí svou fantazii a kreativitu, ale navíc se spoustu věcí naučí. Zjistí, co je a jak funguje magnet, a proč některé strany k sobě přilnou a jiné se odpuzují. Procvičí si motoriku, pochopí, co je prostorové vnímání a naučí se rozpoznávat různé geometrické tvary.

Geomatrix rozvíjí matematické schopnosti

Pokud vaše děti baví stavebnice Magna-Tiles, s Geomatrixem neuděláte chybu. Jedná se opět o magnetickou stavebnici v různobarevném průhledném provedení. V balení je 15 kostek o 5 různých tvarech – šestiúhelníky, krychle, hranoly, trojúhelníky, kvádry. Magnety umístěné po obvodu zajistí, že u sebe jednotlivé kostičky krásně drží. A lze z nich postavit téměř cokoliv.

Použijte ruce a fantazii

Hezkou možností pro malé stavitele je také kreativní stavebnice ShapesCapes, s níž děti tvoří sochy z jednoduchých organických tvarů. Vytvořil ji známý americký sochař Peter Mayor. Děti mají k dispozici 90 plastových tvarů různých barev a velikostí, které snadno spojí dohromady podle potřeby. Děti mohou ze Shapescapes složit podle své fantazie cokoliv je napadne - zvířata, lidi, auta, domy apod.

Stavebnice neobsahuje žádné knoflíky ani baterie, ke hře jsou potřeba jen ruce a bohatá dětská fantazie. Rozvíjí kromě kreativity také prostorové vnímání a učí poznávání barev.

Tak už jen rozbalit vánoční papír a kolem stromku můžete být mořský záliv a v něm zakotvená pirátská loď!

Věřím, že si z našich doporučení vyberete. Na vás pak bude jen dárky zabalit do krásného vánočního papíru!

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy