Nepodceňujte výběr pracího prostředku pro vaše miminko

Nepodceňujte výběr pracího prostředku pro vaše miminko
Jemná dětská pokožka vyžaduje šetrnou péči.
Foto: Feel Eco
Sdílej na facebooku
24. září  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Citlivá dětská pokožka vyžaduje zvláštní pozornost a péči. Dvojnásob to platí pro děti v kojeneckém a batolecím věku. Stejně jako vybíráme speciální mýdla, krémy a šampony, měli bychom pro miminka kupovat i co nejšetrnější prací gel a aviváž. Baby řada pracích prostředkůod české značky Feel Eco tyto přísné nároky splňuje – a navíc se může pochlubit řadou dalších předností.

Pokud jde o zdraví dětí, pokožka má sloužit jako jedna z přirozených ochranných bariér dětského tělíčka. Není proto divu, když ji maminky a tatínkové chrání velmi obezřetně. My ve Feel Eco tuto starost úplně chápeme, a proto se snažíme rodičům poskytnout maximum informací o naší Baby řadě. Je totiž zcela na místě, chcete-li znát složení produktů a výsledky dermatologických testů, ještě než si výrobek zakoupíte domů.

Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D., dermatoložka z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, k hlavním problémům, s nimiž se potýká pokožka malých dětí, říká: „Dětskou populaci přivádí do dermatologické ordinace řada chorob, mezi které patří infekční onemocnění, vrozené nemoci a kožní změny na alergickém podkladě. Předpokládá se, že až 20 % dětské populace trpí nějakým alergickým onemocněním. Z pohledu dermatologa se nejčastěji jedná o atopický ekzém a kontaktní alergie či kopřivku. Tato onemocnění se projevují červenými olupujícími se flíčky, které mohou být po celém těle a nejvíce v kožních záhybech. Zatěžují děti zejména tím, že jsou svědivá. Děti jsou pak neklidné, nemohou se soustředit a trpí poruchami spánku.“

K látkám, se nimiž by dětská pokožka vůbec neměla přijít do styku, doktorka Arenbergerová dodává: „Jakákoliv chemická látka může být potencionálním alergenem. Nejčastějším a také nejsilnějším alergenem v kosmetice a pracích prostředcích jsou aromatické a konzervační látky.“

I česká kosmetika může vznikat ohleduplně k životnímu prostředí.
I česká kosmetika může vznikat ohleduplně k životnímu prostředí.
Autor: Feel Eco

Jde to i bez chemie

Feel Eco prací gel na dětské prádlo Baby cíleně neobsahuje žádné alergeny, parfemace ani konzervanty. Dermatologické testy prokázaly, že je vhodný nejen pro prádlo dětí do 3 let věku, ale také pro oděvy a lůžkoviny alergiků. Zároveň jde o prací gel účinný na všechny druhy prádla – bílé, tmavé i barevné. Dokáže vyprat nečistoty, ale současně ochránit i původní barvy, a to vše navíc při nízkých teplotách.

Každého, kdo se snaží být ohleduplný k přírodě, jistě potěší, že všechny aktivní prací složky jsou snadno biologicky rozložitelné. Tuto skutečnost uvítají také majitelé domácí čističky vod. Milovníci zvířat pro změnu chválí rostlinné složení pracího gelu, stvrzené mezinárodní ochrannou známkou Vegan Society. Pozadu v ekologii a šetrnosti nezůstává ani Feel Eco aviváž Baby, která je ideální pro děti do tří let. Dětskou pokožku uchrání od nežádoucích dermatologických reakcí a maminkám usnadní žehlení prádla.

Značka Feel Eco byla vyvinuta v souladu s přírodou, aby pomáhala udržovat zdravý domov. Vyrabí široký sortiment přírodních produktů pro péči o tělo a domácnost: sprchové gely a mýdla, prací gely a aviváže, prostředky na mytí nádobí, ovoce a zeleniny a čisticí prostředky na úklid domácnosti. Už velký římský filozof Marcus Tullius Cicero ostatně říkal:  „Vše, co je podle přírody, je hodno úcty.“ Platilo to před více než dvěma tisíci let a platí to stále.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku