Víte, s kým spíte?

Víte, s kým spíte?
Víte, s kým spíte?
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
15. prosince  2020 
 00:00
Prezentace klienta

V naší domácnosti se zdržuje mnohem více živočichů, než jsme schopni vidět pouhým okem. Leckdo by byl překvapen tím, že každý den spí v posteli plné milionů roztočů domácího prachu, kteří se v noci živí jeho odumřelými kožními buňkami. Je to ale skutečně tak, navíc tito živočichové jsou pro alergiky a astmatiky jedním z vůbec nejčastějších spouštěčů nepříjemných příznaků.

Říká se, že postel je místo, kam se nejraději vracíme a nejméně rádi ho opouštíme. Víte ale, že své lože každou noc sdílíte s nezvanými návštěvníky? V naší matraci se nachází asi 2 miliony roztočů, živočichů ze třídy pavoukovců o velikosti menší než 1 mm. Nejraději mají vlhkost mezi 60 a 70 % a teplotu 20 – 25 stupňů. Není tak divu, že se jim daří v místech, jejichž vlhkost i teplota je udržována lidským tělem. V domácnostech se zabydlují kromě matrací také v kobercích nebo čalouněném nábytku, aby byli blíž své potravě – roztoči se totiž živí odumřelými buňkami lidské kůže.

Během dne jsou roztoči ukrytí hluboko uvnitř matrace, na povrch vylézají až v noci, kdy jim přítomnost spícího člověka zajišťuje potřebnou potravu. Každý z nás totiž denně vyprodukuje 1,5 gramu odumřelých kožních buněk, které zvládnou nasytit milion roztočů najednou.

V ložnici s vámi spí i hromada parazitů.
V ložnici s vámi spí i hromada parazitů.
Autor: EWOPHARMA

Život roztočů není dlouhý, dožívají se pouze 2 až 3 měsíců, nicméně samičky během života stihnou naklást až 80 vajíček, takže jejich počet neustále narůstá. Během vývoje roztoče dojde několikrát k tomu, že svlékne svoji larvu, každý roztoč navíc vyprodukuje asi 20 výkalů za den, což se při počtu 2 milionů roztočů rovná 40 milionům výkalů denně, které zůstávají v matraci.

Roztoči sice nekoušou ani nebodají, ale jejich výkaly a opuštěné larvy obsahují bílkoviny, které mohou u citlivých osob vyvolat alergické reakce v podobě ucpaného nosu, kýchání, vyrážek, sekretu z nosu, zánětu spojivek, astmatu nebo atopického ekzému. Může se jednat i o velmi vážné příznaky, v případě astmatiků může dojít k závažnému zhoršení jejich stavu a záchvatů.

Pokud chcete s roztoči zatočit, nestačí jen často měnit povlečení a prát ho na 60 stupňů. Nejdůležitější je udržovat v ložnici podmínky, které jim škodí. Roztoči špatně snáší chladnější teplotu, suchý vzduch a světlo. Nezapomínejte tedy každý den větrat alespoň po dobu 10 minut, a to především v chladnější, suché dny. Ustlaná postel sice vypadá pěkně, ale také se v ní bude lépe dařit roztočům – nechte přes den matraci „dýchat“, ideálně na denním světle. Ložnici nepřetápějte, chladnější pokoj se roztočům nebude líbit a vám či vašim dětem se uleví od příznaků alergie. V ložnici nesušte prádlo, udržujte vlhkost pod 60 %. Jak už jsme si řekli, roztoči žijí v textiliích, pokud tedy trpíte na alergie, omezte jejich počet, zejména co se týče koberců, čalouněného nábytku a závěsů. Nelpěte na starých matracích, po deseti letech je vyměňte. Ztížíte tak život roztočům a vaše záda vám poděkují. 

I při dodržení všech těchto zásad je ale obtížné zničit všechny roztoče, co se zabydleli v naší matraci, protože pokud na ní zrovna neležíme, budou se tito živočichové stahovat do jejího středu, kam je obtížné dosáhnout. Je proto ideální mít po ruce přípravek, který roztoče vyláká na povrch matrace, kde je spolu s prostěradlem můžete vyprat v horké vodě, a tak i zničit. Přípravek ExAller® má stejné komunikační vlastnosti jako feromony roztočů, proto je přitáhne přesně tam, kde je třeba.

Produktový tip:

Mechanismus účinku přípravku ExAller® je založen na vědeckých poznatcích o vlastnostech a chování roztočů. Přípravek proti roztočům ExAller® obsahuje přírodní, netoxické rostlinné extrakty, které napodobují feromony, jejichž prostřednictvím roztoči komunikují. Roztoči jsou vylákáni z hloubky matrace nebo čalounění do látky, na niž byl přípravek nastříkán a kterou je ošetřovaný povrch zakryt. Roztočů se pak jednoduše zbavíte vypráním v pračce. ExAller® je zdravotnický prostředek, který zmírňuje a chrání před alergickými příznaky způsobenými roztoči domácího prachu.

Snížením množství roztočů a alergenů, které produkují, se snižuje výskyt alergických příznaků.

Autor: EWOPHARMA

Rychlé a trvalé výsledky:

•zmírnění příznaků od druhé aplikace[1]                                         

•99 % roztočů zničeno po 3 aplikacích[2]

✓Vědecky a klinicky prověřeno

✓Netoxický: 100% přírodní složení bez pesticidů

✓S vědeckým základem: 7 let výzkumu & vývoje

✓Bezpečný: žádné známé vedlejší účinky

✓Multifunkční: matrace, polštáře, plyšové hračky, koberce

[1] Klinická studie, Jonniauxa Mailleux Journal of Allergy,Ther2014, 5:5 [2] TEC labs –Quality Control Report –April 2018

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku