Jak finančně nestrádat na mateřské a rodičovské dovolené

Jak finančně nestrádat na mateřské a rodičovské dovolené
Foto: pexels.com
Sdílej na facebooku
19. ledna  2022 
 00:00
Prezentace klienta

Ženy na mateřské, potažmo rodičovské dovolené, mnohdy mají problém vyjít s příspěvkem od státu. Pak je čas se poohlédnout po přivýdělku nebo půjčce.

Ženy na mateřské a půjčky

Narození děťátka je sice velmi radostnou životní událostí, ale určitým způsobem také dochází ke snížení, mnohdy opravdu markantnímu, finančních příjmů celé rodiny. Někdy tak může být dokonce i ohrožena hypotéka na rodinný dům nebo byt a střecha nad hlavou. A tak není žádný div, že mnohdy musí ženy na mateřské či rodičovské dovolené řešit další způsoby, jak získat nějaké ty finance na víc. Pro velkou část matek je řešením nebankovní půjčka anebo půjčka od banky. Pro některé je také řešením půjčka se zástavou.

Nejistá půjčka v bance

Rychlá půjčka na mateřské dovolené může být pro mnohé rodiny nebo ženy samoživitelky spásou. Ovšem někdy také typ žadatele, kterým jsou ženy na mateřské, nepůsobí v bance příliš solventním dojmem. Mnoho žen žadatelek tak může v takové situaci narazit a žádost o úvěr bývá bankou odmítnutá a neschválená. Pokud zkrátka nejsou měsíční příjmy žadatele dostatečně velké, pro banku je takový klient rizikovým žadatelem a půjčku tak nedostane.

Nebankovní instituce a více šancí na úvěr

Naopak u nebankovních institucí může být šance na získání úvěru mnohem příznivější oproti bance. Nebankovní půjčka tak mnohdy zůstává jako jediné možné řešení, jak co nejrychleji získat potřebné finance. Tyto instituce jsou totiž k ženám na mateřské dovolené mírnější, ovšem je tu také nutné počítat s výrazně vyšší úrokovou sazbou. Mnohdy tato cesta ovšem zůstává jako jediné možné východisko.

Veškeré vyřízení jednoduše a z pohodlí vašeho domova

Nemusíte spěchat na pobočku banky a čekat ve frontě na to, až přijdete na řadu. Moderní doba přeje rychlému vyřízení žádostí o půjčku. Velkou výhodou je žádání o úvěr jako takového a vyřízení potřebných formalit může proběhnout rychle a v pohodlí vašeho domova. Během několika málo minut tak můžete mít potřebný finanční obnos na účtu.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku