Kam na víkend: Narozeniny hračkářství, výstava Vikýře nebo raději kostky?

Video se připravuje ...
Vodní svět v pražském hračkářství Hamleys
Foto: Supermámy/Radka Wallerová
Sdílej na facebooku
5. května  2017 
 10:00

Těšíte se na tři dny volna s rodinou a náladu vám kazí fakt, že nemá být moc hezky? Tak zkombinujte výlety do přírody s různými dalšími atrakcemi, vybírat je rozhodně z čeho. 

Rodiče si to možná zase tolik neužijí, ale děti tutově, vyzkoušeli jsme to i na těch redakčních. Řeč je o třípatrovém pražském hračkářství Hamleys, největším ve střední Evropě, které slaví první narozeniny. A při této příležitosti zve už ode dneška až do neděle 7. května na oslavu, v jejímž rámci jsou všechny tamní atrakce zadarmo. Narozeninový dort se porcuje v pátek v pět odpoledne. 

Děti zkoušejí vodní svět v pražském Hamleys. Podívejte se, jak vypadá:

Video se připravuje ...
Vodní svět v pražském hračkářství Hamleys • VIDEO: 

Přijďte se povozit na kolotoči, zajezdit si se závodními autíčky nebo si užít v úžasném zrcadlovém bludišti! Můžete se stát řidičem bagru, svézt se na obří skluzavce nebo vlézt do pohádkového domečku. Zapotřebí bude jen Hamleys karta na atrakce, kterou v tyto dny dostanou návštěvníci zdarma. 

GALERIE: Podívejte se na snímky našich víkendových tipů

Za vidění a návštěvu to ale rozhodně stojí i jinde. Pokud jste v Praze, máte ideální příležitost navštívit výstavu Magické vikýře Play v Malostranské besedě. Trvá sice až do konce června, ale jakmile bude hezky, už se tam možná nedostanete. Za interaktivní expozicí stojí výtvarník Petr Nikl a děti baví, protože je plná zvuků a světelných efektů, a navíc se na všechno může sahat a může se to různě zkoušet... 

Méně efektní, ale také interaktivní a "sahací" je Zahrada 2 na motivy knihy Jiřího Trnky, kterou najdete v Bráníku. Pozor, originální kybernetoskop má otevřeno už jen do konce května. 

Pokud je ve vašem dítěti ukrytý malý stavitel, možná ho potěší spíše obří výstava lega, kterou hostí výstaviště v pražských Letňanech. Brick Republic tu funguje až do konce června. Představte si více než 15 milionů kostek na 2000 metrech čtverečních, stačí? 

Pozvánka do Brick Republic – láká vás to tam? 

Video se připravuje ...
Pozvánka na výstavu Brick Republic • VIDEO: 

Pokud se vám nechce zůstávat jen v Praze, máme tady pár dalších tipů mimo hlavní město. Liberecká IQlandia má novou expozici Top Secret, která se věnuje tréninku špionů a díky níž i starší děti přesvědčíte, že muzea nejsou nuda. Expozic je tu ale mnohem více a dle preferovaných zájmů si vybere snad každý.

Takhle to tam vypadá, podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Výchova špiónů: To je expozice Top Secret v liberecké IQlandii • VIDEO: 

Pozadu nezůstává ani plzeňská Techmania, kde neustále vylepšují laboratoře určené veřejnosti, lákavé je 3D planetárium a samozřejmě je zde možnost si ledacos vyzkoušet vlastníma rukama. Výborně vypadají také jejich celodenní tematické programy, ať už detektivní či astronomický... Jsou určeny dětem od 11 let výše. Nás tam baví i část nazvaná Malá věda, která je naopak určená nejmenším dětem. 

Koukněte se na následující video, jak to tam vypadá:

Video se připravuje ...
Techmania nabízí expozici Malá věda pro malé děti • VIDEO: 

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Dcera královského páru Kate (34) a Williama (35) má před sebou další narozeninovou oslavu. Narodila se 2. května 2015 a teď ji čekají dvě svíčky na…celý článek

5 mateřských návyků, na kterých je vidět, jak člověk zblbne

5 mateřských návyků, na kterých je vidět, jak člověk zblbne

Na chvilku se zbavíte dítěte a konečně jste sama. Jenže nic už není jako dřív. Nejenže na své dítko neustále myslíte, ale i se chováte tak trochu divně.…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku