Pravda o baby karotce: Podívejte se, jak se doopravdy vyrábí

Video se připravuje ...
Jak se doopravdy vyrábí baby mrkev
VIDEO: Producepedia.com
Sdílej na facebooku
12. června  2018 
 06:00

Kupujete domů mraženou baby karotku, protože je o tolik jemnější a určitě i zdravější než normální ošklivá velká mrkev? A už její název ukazuje, že se hodí nejen pro dospělé, ale zejména pro děti? Nenechte se mýlit a podívejte se, jak se baby karotka doopravdy vyrábí. 

Napadlo vás někdy, proč se baby karotka nikdy neprodává čerstvá, ale vždycky mražená? Protože neexistuje! Ve skutečnosti se hlaďoučké malé mrkvičky vyrábějí z oněch někdy dost nevzhledných velkých mrkví, o kterých si myslíme, že nikdy nebudou mít tak jemnou chuť. Schválně se podívejte na video. 

U nás v redakci jsme to taky nikdy moc neřešily, ale včera jsme na Huffingtonpost.com narazily na článek, který záhadu mrkve balené za každých okolností do plastových sáčků vysvětluje. 

Na trik s minimrkvičkami dokonalých tvarů přišel už před lety kalifornský zemědělec Mike Yurosek, kterému se v 80. letech minulého století moc nedařilo prodávat přerostlou (normální) mrkev, protože supermarkety chtěly, aby mrkve vypadaly jedna jako druhá. Zemědělcům nezbývalo než přebytky lisovat do šťávy nebo jimi krmit. 

Neštovice: Jak nemoc poznat? Mají rodiče nechat potomka nakazit, nebo očkovat?

Neštovice: Jak nemoc poznat? Mají rodiče nechat potomka nakazit, nebo očkovat?

Plané neštovice jsou vcelku otravná nemoc. Většinou mají lehký průběh, ale trvá poměrně dlouho, než se jich dítě zbaví a vzpamatuje se z nich. Proto…celý článek

Yurosek zkusil nějakou mrkev zpracovat v přístroji na fazolové lusky a pak ji ještě oškrabal dohladka škrabkou na brambory. Nabídl tyto mrkve pár obchodům a ony se okamžitě staly hitem. Dneska se v USA prodává sedmdesát procent mrkve právě v podobě baby karotky. Při jejich výrobě se používají i různé chemické látky, aby se zabránilo šíření bakterií. Odřezky se používají na šťávu nebo se kompostují. 

Plody kešu
Plody kešu
Autor: Shutterstock

 

 

Mimochodem – to, že arašídy nejsou ve skutečnosti oříšky a kešu taky ne, víte?

První z nich jsou semena podzemnice olejné a rostou skutečně v podzemí, zatímco kešu jsou nažky (plody) stromu jménem ledvinovník západní. Každý kešu oříšek je jediným semenem v takzvaném kešu jablku. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku