Kukuřičné lupínky dětem nedávejte. Čím jim škodí?

Video se připravuje ...
Sdílej na facebooku
4. července  2015 
 06:00

Dáváte dětem kukuřičné lupínky, protože vám přijdou ze všech cereálií skoro nejvhodnější, jelikož nejsou moc sladké? To je pravda. Bohužel, jsou moc slané. Obsahují více soli než kritizované tavené sýry nebo některé párky. 

Kukuřičné lupínky sice skutečně nejsou tak sladké jako třeba čokoládové snídaňové kuličky, ale bohužel platí, že aby měly nějakou chuť, o to více je v nich soli. Jak říká Karolína Hlavatá, odbornice na výživu z iniciativy Vím, co jím, právě kombinace sice menšího množství cukru, ale většího množství soli způsobí, že nám i dětem chutnají. 

"Běžně obsahují 2,2 gramu soli na 100 gramů výrobku, což je stejně jako nejslanější tavené sýry nebo párky," doplňuje odbornice na výživu s tím, že takové množství soli je pro děti nezdravé. Přímo zatěžuje ledviny, a navíc si kvůli tomu dítě odmalička zvyká na zbytečně vysoký příjem soli. Nové výzkumy přitom ukazují, že je to právě slaná chuť, která zvyšuje chuť k jídlu, a tak i sklony k obezitě. 

12 selhání. Co všechno provedli rodiče svým dětem?

12 selhání. Co všechno provedli rodiče svým dětem?

Samozřejmě. Všichni se snažíme být dobrými rodiči, ale někdy tak úplně přesně nevíme, jak se zachovat. Nebo rovnou víme, že jsme se zachovali hloupě.…celý článek

Na kukuřičné lupínky jsme se zaměřili v rámci hodnocení snídaňových cereálií, které připravuje redakce webu Supermámy.cz ve spolupráci s iniciativou Vím, co jím. V čem ještě může být problém vedle příliš slaných lupínků? Například v plněných cereáliích, protože často obsahují množství tuku, často navíc ne příliš kvalitního. 

Podívejte se, které další výrobky obsahují moc soli, a proto se pro děti nehodí:

Video se připravuje ...
Které potraviny obsahují nadbytek soli a pro děti se nehodí?

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Otestovali jsme: Dětské sýry jsou pro děti moc slané. Které jim nedávat?

Kupujete dětem sýry, protože je to dobrý zdroj vápníku a bílkovin? Tak buďte při výběru opatrní, protože zdaleka ne všechny sýry se pro ně hodí, a…celý článek

Testovali jsme dětské výživy: Jaké jim nedávat, protože v nich není dost bílkovin?

Testovali jsme dětské výživy: Jaké jim nedávat, protože v nich není dost bílkovin?

Váháte nad koupí umělé dětské výživy? Hotových jídel pro nejmenší děti se nemusíte bát. Ta, která jsou běžně ke koupi, splňují poměrně přísné normy…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku