Vyrazte na jarmark, food festival, rande s Francií, do kasáren či na veletrh nápadů

Video se připravuje ...
Maker Faire poprvé v Praze! Festival novodobých kutilů pro celou rodinu
Foto: Prague Makerfaire
Sdílej na facebooku
22. června  2018 
 06:00

Vezměte rodinu do Krkonoš, je tam krásně a koná se tam vyhlášený jarmark, chuťové buňky můžete potěšit i v Jičíně nebo Žďáru nad Sázavou. Pokud vás a vaše děti zajímají spíše různé chytré vynálezy a nápady, které můžete sami uskutečnit, musíte do Letňan na veletrh Maker Faire. A my se chceme podívat i do Karlínských Kasáren, od jejichž znovuotevření tento víkend uběhl už tok. 

"Snažíme se, aby se jednalo o tradiční Jarmark, který se tu možná někdy před 100 lety pořádal... Stánkaře pečlivě vybíráme, přednost mají ti, kteří se do kouzelného okolí kostela sv. Petra a Pavla hodí,“ říká starosta Malé Úpy Karel Engliš o zdejším tradičním Jarmarku, který se koná už tuhle sobotu. Ze stánků vznikne v okolí kostela starokrkonošská „vesnička“ nabízející jarmareční zboží, krkonošské výrobky či předvádějící stará řemesla. Více na www.malaupa.cz

V Praze tento víkend vypukne první český Maker Faire! Užít si ho můžete 23. a 24. června v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. O co jde? Maker Faire je největší světová přehlídka inovací, kreativity a důmyslnosti pro celou rodinu. Je to setkání tvořivých a zvídavých lidí, které baví zkoušet nové věci. Ledacos tam bude k vyzkoušení! Všechny potřebné informace najdete ZDE na prague.makerfaire.com

Nás to láká i do Jičína, kde se v prostorech Zámeckého parku uskuteční již čtvrtý ročník Jičínského Food Festivalu. Těšme se na nevšední gastronomické zážitky, o které se postarají šéfkuchaři vybraných restaurací. Chybět nebude ani „street food“, neboli pouliční jídla, přijedou také regionální výrobci, a k tomu všemu si budete moci dát pivo z minipivovarů.

Během festivalu bude probíhat celodenní doprovodný program a návštěvníci se mohou těšit na hudební koncerty. Část areálu bude také patřit dětem, pro které oranizáoži přchystali hry a soutěže, malování na obličej nebo loutkové divadlo. Další informace na www.jicinzije.cz

Budete o víkendu v Praze? Běžte do Kasáren Karlín -  rozlehlý areál bývalého vojenského objektu už rok funuje jako multifunkční kulturní centrum, kde je možné navštívit letní kino, koncerty, výstavy, bar i kavárnu. Proměnu má na svědomí kulturní developer Matěj Velek se svým týmem nadšených spolupracovníků. Od čtvrtka 21. do neděle 24. června oslaví Kasárna Karlín první rok svého fungování.

Kasárna Karlín-nádvoří
Kasárna Karlín-nádvoří
Autor: Kasárna Karlín
Z bohatého programu oslav si vyberou děti i dospělí – v letním kině se budou promítat skvělé a v české kinodistribuci již prakticky neuváděné filmy Modrý samet a Amarcord, o hudební produkci se postarají DJs, na nádvoří je připravena netradiční výstava s komentovanou prohlídkou a děti potěší loutkové divadlo. Pro ty, kdo rádi zkouší nové věci, je připraveno několik workshopů – nahlédnout budete moci do světa break dance, bubnování, filmových vynálezů a výroby loutek.

„Jsem překvapený, že jsme toho za rok stihli tolik a nezbláznili se z toho. Všude je vidět spoustu práce a prakticky všechny prostory jsme oproti původnímu stavu změnili k nepoznání. Oslavu ročního výročí otevření Kasáren Karlín veřejnosti si chceme opravdu užít a těšíme se, že to s námi přijdou oslavit všichni naši návštěvníci!" říká Matěj Velek. Podrobný program a další informace najdete ZDE na webu kasáren

Ochutnejte Francii všemi smysly. Kde? Na I. rande s Francií, které si můžete užít v sobotu 23. června na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Budete mít možnost hrát pétanque, vidět v zámeckém areálu divadelní představení, ve kterém účinkuje držitel Thálie Petr Mikeska, degustovat vína z obou zemí nebo ochutnat pro Francii typické šneky. 

Rande s Francií na zámku Žďár nad Sázavou
Rande s Francií na zámku Žďár nad Sázavou
Autor: Zámek Žďár
„Rodina Kinských je úzce spjatá jak s Francií, tak s Českou republikou. Hlavní myšlenkou česko-francouzského dne je tak ukázat gastronomii, hry, kulturu, a to tak, aby se vždy představila francouzská i česká verze. To znamená, že se bude hrát pétanque a za Česko se bude skákat „panák“ nebo „guma“. Návštěvníci si vyzkouší tradiční klobouky české značky Tonak a děti si ty své vyrobí,“ láká na pestrý program Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou. Podrobný program najdete na www.zamekzdar.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku