6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice

  • 6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice
    ...
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    13. srpna  2018 
     06:00

    Právě jste porodila a jste vyčerpaná. Fyzicky, psychicky a hormony s vámi cloumají horem pádem. Samozřejmě taky zažíváte euforii a blaženost s vaším zbrusu novým miminkem. No a do toho všeho přicházejí rodinní příslušníci a přátelé, aby vám tuhle nádhernou, tak trochu stresující změnu ve vašem životě ještě znásobili. Co všechno lidi po vašem porodu dělají, ale vám to leze na nervy?

  • Přijdou a chtějí, abyste je obskakovala

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ne že by každá návštěva musela něco nutně přinést, zvláště když jste před porodem bývala hospodyňka, která měla navařeno a napečeno. Jenže teď je to jinak, jste unavená, vyčerpaná a na to, abyste skákala kolem návštěvy, tedy rozhodně nemáte chuť. A oni dorazí, útočí na ledničku a ona je prázdná nebo plná zbytků. Co takhle dorazit za novopečenou maminkou i s bábovkou a nějakou výživnou dobrotou?

    Žena začala rodit ve 22. týdnu těhotenství, ale dokázala dítě zachránit

    Žena začala rodit ve 22. týdnu těhotenství, ale dokázala dítě zachránit

    Britka Lousie Amanda Adams byla teprve ve 22. týdnu těhotenství, když jí praskla plodová voda a lékaři jí a jejímu manželovi řekli, že miminko má sotva…celý článek

  • Přicházejí k vám nemocní a tvrdí, že mají alergii

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Tohle mají maminky po porodu nejraději – když k nim přijde někdo a neustále kýchá a utírá si kapesníkem nos. Ne, nebojte se, je to „jen“ alergie. To asi těžko, když za tři dny kýchá celá vaše rodina včetně novorozence. Prosím pěkně, nedělejte to, odpusťte si návštěvu šestinedělky s virózou, počkejte týden a teprve pak se přijďte pokochat. Novopečená maminka fakt nemá náladu po vašem odchodu dezinfikovat celý byt od virů a bakterií (stejně to nepomůže).

  • Dávají nevyžádané rady

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jednou ke mně přišla po porodu na návštěvu známá. Během jedné hodiny mi dala asi tisíc instrukcí, co bych měla dělat a co naopak neměla. Jak to přebaluješ? Takhle se dítě nedrží! Prosím tě, kojit bys měla jen vleže a každé tři hodiny. Měla jsem dojem, že se z téhle přechytralé bytosti stala guru rodičovství, a to pravděpodobně přes noc, protože ještě den předtím byla normální. Tyhle úžasné návštěvy mají geniální odpověď na každou otázku (i na tu, kterou jim nepoložíte), a to včetně toho, jak by si mělo dítě správně odříhnout. Po hodině si pak s úlevou řeknete: Hurá, už jde konečně pryč.

  • Chodí k vám každých pět minut

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Objeví se u vás, za chvíli odejdou, ale za pět minut zvoní znova. Přitom vy chcete mít trošku klidu, abyste mohla kojit. Tihle neodbytní návštěvníci si asi nemůžou pomoct, ale vám to dost vadí. Zvláště když znova zazvoní ve chvíli, kdy jste uložila miminko do postýlky a sama jste zavřela oči, abyste si aspoň na pár minut odpočinula.

  • Chovají se jako laktační poradci

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    I takoví jsou návštěvníci, kteří chodí k novopečeným maminkám. Dávají do omrzení tipy a rady na to, jak správně kojit, kdy kojit, kolik byste měla odstříkat, jakou techniku kojení zvolit. Začnete si brzo připadat jako fotbalový útočník, který dostává rady od svého kouče. S největší pravděpodobností je to „jen“ vzpomínka na její vlastní kojení a život s novorozencem, ovšem proč svou vlastní frustraci předává vám?

  • Objeví se u vás hned po návratu z porodnice

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Chcete mít klid aspoň pár týdnů po porodu? Pak bude nejlepší, když rozešlete esemesky, že návštěvy rády přijímáte, ale až… Jinak vám hrozí, že ještě než zavřete dveře do svého bytu, ozve se zvonek a za dveřmi bude stát první návštěva. Nevyžádaná samozřejmě. Nebo dokonce dvě návštěvy, v horším případě i tři naráz. Jak tohle může někoho napadnout! Když dorazíte z porodnice domů, jste tak trochu mimo, hormony s vámi dělají divy, vaše prsa jsou rozbolavělá a chce se vám brečet pokaždé, když se podíváte na svoje dítě.

    Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

    Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

    Tohle nás hodně pobavilo. Holandská výtvarnice moc vtipně zachytila, jak se někdy cítí všichni rodiče světa, kteří se starají o nejmenší děti. Moc…celý článek

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku