Ženy ženám aneb nejlepší zimní čtení od oblíbených autorek

Ženy ženám aneb nejlepší zimní čtení od oblíbených autorek
Foto: Albatros Media a.s.
Sdílej na facebooku
15. listopadu  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Dlouhé zimní večery přímo vybízejí k tomu usednout s hrnkem teplého čaje nebo sklenkou dobře vychlazeného vína do křesla a otevřít knihu. A protože zima, tma, plískanice a předvánoční shon vám na náladě nejspíš nepřidají, proč si život neosladit alespoň příjemným a vtipným čtením! Věčná smolařka Bridget Jonesová, hořkosladké Laskonky Báry Nesvadbové i Tři metry vášně Haliny Pawlowské vás zaručeně pobaví a zahřejí vás u srdce.

Bára Nesvadbová – Laskonky 

Proč si neustále obouváme boty, které nás vždycky tlačily? Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se tak konečně vyrovnají? I na to se ve své nové knize ptá jedna z nejoblíbenějších českých spisovatelek Barbara Nesvadbová. Její nahořklé povídky se sladkým názvem Laskonky jsou doplněné netradičními ilustracemi jednoho z nejvýraznějších představitelů současné české umělecké scény. Popartový  umělec s kořeny v graffiti a street artu Pasta Oner povídkové knize propůjčuje nezvyklé a překvapivé výtvarné pojetí. „Laskonky jsou vtipnou knížkou, ale tak trochu jako smutný klaun. I proto si tak rozumí s nevšedním grafickým zpracováním. Stejně jako tvorba Pasty Onera jsou plné nadsázky a ironie,“ říká o svých povídkách autorka.

Autor: Nakladatelství Motto

Knihu Laskonky vydalo nakladatelství Motto.

Halina Pawlowská – Tři metry vášně 

Příběhy a glosy Haliny Pawlowské nikdy neomrzí. Ty nové, zaznamenané v knize Tři metry vášně jsou o hledání - toho pravého, sebe sama, klidu, štěstí i vášně. “Přišla jsem na to jako blesk z čistého nebe. Abych byla šťastná, potřebuju, aby mne někdo miloval, abych milovala já jeho a aby mi to slušelo! A když jsem si své touhy takhle zformulovala, bylo mi jasné, co musím udělat! A o tom je můj příběh,“ říká Halina Pawlowská. A dodává: „Dalo by se to shrnout do jedné věty: Budu vám vyprávět, jak jsem konečně našla ten ideální model! Jednou mi jeden muž řekl, že jsem ho fascinovala, když jsem si ve Filmovém klubu čechrala sukni... Pamatuju si, že mi to řekl na ulici hned vedle Národního divadla a jak jsem měla šílenou touhu zavřít oči, zvrátit hlavu až ke koním, které se tam vzpínají na střeše, a zařvat silně, aby to slyšely všechny ženy na celém světě: „Tak se mi to povedlo! Ten chlap sledoval, jen jak se hýbu, a ušlo mu, že mám tlustý nohy!“

Autor: Nakladatelství Motto

Knihu Tři metry vášně vydalo nakladatelství Motto.

Helen Fieldingová – Dítě Bridget Jonesové 

Trhlá a romantická Bridget je zpět! Navíc už dospěla do věku, kdy má poslední šanci otěhotnět. A to by nebyla Bridget, kdyby se jí to nepodařilo! I když všechno neproběhne úplně tak, jak si představovala... Vyslechne si bizarní rady od opilých individuí a „zasloužilých“ matek, zazmatkuje při ultrazvuku či na předporodním kurzu. Stále si hlídá váhu, víno konzumuje s rozumem a mezitím si klade tu nepříjemně trapnou otázku: „Kdo je sakra otec?“

„O čem Bridget Jonesová doopravdy je? O rozdílu mezi tím, jací očekáváme, že bychom měli být a o tom, jací doopravdy jsme. A tím - jak Bridget během svého poněkud nestandardního těhotenství zjistí - jak si myslíme, že náš život poběží a jak ve skutečnosti vše vyvine," říká o své hrdince a jejích nových dobrodružstvích Helen Fieldingová.

Autor: Nakladatelství XYZ

Knihu Deník Bridget Jonesové vydalo nakladatelství XYZ


Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku