7 důvodů, proč chodí matky vždycky pozdě

  • 7 důvodů, proč chodí matky vždycky pozdě
    S dítětem nebo bez - vždycky nás těsně pořed odchodem něco zdrží
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    6. září  2015 
     06:00

    Drobnost na začátek: být matkou neznamená automaticky nic nestíhat. Některým rodičům plány vycházejí a všechno stíhají. Někteří chodí včas alespoň občas. My zbylé matky se můžeme pobavit nad situacemi, které jsme jako bezdětné nezažívaly. A nikdy by nás nenapadlo, že zrovna tohle je důvod, proč na důležitou schůzku dorazíme na poslední chvíli s jazykem na vestě. Proč chodíme často pozdě?

  • Protože hledáte klíče

    Než dostanete klíče, musíte jasně vědět, že je to to pravé místo pro život
    Než dostanete klíče, musíte jasně vědět, že je to to pravé místo pro život
    Autor: profimedia.cz
    Protože jediný klíč, který při odchodu najdeme, je plastový, obří a s mnoha veselými hýbátky. Pro větší zábavu při hledání těch opravdových od auta nebo od bytu nám navíc zahraje populární ukolébavku Guten Abend, gut´ Nacht od Johannese Brahmse. Ačkoliv si vždycky říkáme, že klíče odevzdáme hned po příchodu domů na stoleček u dveří, většinou je najdeme v kapse kalhot, které jsou ve špinavém prádle nebo v přebalovací tašce.
  • Protože jsou všude hračky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Kdo by to byl řekl – máme dítě, podlaha bude plná hraček. Člověk to pochopitelně ví, jenže při spěšném odchodu většinou šlápnete na zásadní stavbu svého syna a jeho slzy vás donutí ji alespoň chvíli opravovat. Nebo stačí neopatrný přechod přes dětský pokoj a roztrhnou se vám silonky. A když toto území zvládnete, šlápnete do něčeho rozlitého v kuchyni a jdete se převléknout stejně. Výměna ponožek je hotova za pár vteřin, pokud máte nějaké čisté nebo je máte roztříděné, že?
  • Protože na poslední chvíli objevíte zbytky čehosi. Kdekoliv

    ...
    ...
    Autor: profimedia.cz
    Ve vlasech, na tričku, na kalhotách. Může to být včerejší kaše, dnešní zubní pasta nebo zítřejší omáčka. Kombinací je nepřeberné množství, možností řešení málo. Začnete samozřejmě v koupelně s pouhou vodou. Skončíte v mokré halence před skříní a zase řešíte to, co před půlhodinou: co tedy na sebe?
  • Protože si stejně musíte umýt vlasy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ráno, když byl čas, vám to přišlo ještě ucházející. Po dopoledni stráveném s batoletem už ale mastnota pokryla i těch pár zbylých vlasů, které ráno budily ten jakž takž svěží dojem. Při pohledu do zrcadla pět minut před odchodem zvolíte variantu: rychle to umyji a ono to cestou uschne. A pak vám to nedá a alespoň malinko to prosušíte. A učešete. A další cenné minuty jsou v tahu.
  • Protože jste se zapovídala

    Kamarádky
    Kamarádky
    Autor: Shutterstock.com
    S kým? No přece s tím, kdo přišel hlídat. Musíte mu říct všechny pokyny stran péče o potomky. Máte zároveň spoustu novinek a skvělou možnost si s někým popovídat. A to se neodmítá.
  • Protože hlídačka neumí zapnout vaši televizi

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Kdyby náhodou plakal, pusť mu pohádku na DVD, řeknete babičce nebo slečně na hlídání. A následuje instruktáž, kterým ovládáním, v jakém pořadí a pomocí kterých čudlíků toho dosáhnout. Co na tom, že jste to vysvětlovala minule. Vy si to u jiných taky nepamatujete, tak to přece nemůžete chtít naopak, ne?
  • Protože vždycky je důvod zůstat

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Přesně ve chvíli, kdy říkáte "tak čau" dítě začne bolet břicho. Nebo vám potřebuje něco ukázat v knize. V horším případě začne brečet a ovíjet se okolo vaší nohy. To chce cvik: nejdřív to člověku trhá srdce, později už umí nadechnout se a stihnout zavřít dveře dřív, než po naléhavém "mamíí" dítě přijde do předsíně. A zároveň se vám podaří zůstat na té správné straně.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku