Proč jsou děti homosexuálních rodičů šťastnější a zdravější?

Proč jsou děti homosexuálních rodičů šťastnější a zdravější?
...
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
5. září  2016 
 06:00

V České republice vyrůstá v rodinách se dvěma matkami nebo dvěma otci asi tisíc dětí. A i když někteří říkají, že je to nenormální, většina odborníků se shoduje v tom, že výchova dítěte dvěma osobami stejného pohlaví nemá na děti negativní vliv. Dokonce naopak!

Spousta lidí věří, že dítě potřebuje ke štěstí a zdárnému vývoji matku i otce. Ovšem je to záruka toho, že takové dítě bude opravdu šťastnější? Podle Guttmacher Institute je více než 51 procent těhotenství neplánovaných, což je 3,4 milionu dětí, které se narodí ženám od 15 do 44 let. Tři z deseti žen se rozhodnou pro potrat. Homosexuální páry naopak k rodičovství přistupují zodpovědněji, na rozdíl od heterosexuálů mají tendenci lépe se připravit na rodičovství.

Kdy je nejlepší čas mít dítě? O dost později, než si myslíte

Kdy je nejlepší čas mít dítě? O dost později, než si myslíte

Zatímco spousta lékařů varuje před odkládáním mateřství na věk po třicítce, nebo dokonce čtyřicítce, sociologové se na to dívají jinak. A nakonec nejen…celý článek

V australské studii z University of Melbourne se vědci dotazovali 315 osob stejného pohlaví a 500 dětí. Zjistili, že děti homosexuálních rodičů měly lepší celkový zdravotní stav, lepší chování a byly soudržnější ve srovnání s dětmi z heterosexuálních rodin. 80 procent dotazovaných dětí vyrůstalo v lesbických rodinách a v 18 procentech v gay rodinách. Vědci si to vysvětlují tak, že odpovědnost za chod domácnosti je v homosexuálních rodinách rovnoměrně rozdělena, což má pozitivní vliv na výchovu.

Výchova dětí: TADY nadete spoustu dalších zajímavých článků

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku