Nestyďte se a nelžete si! Pět věcí, které chci naučit děti o manželství

  • Nestyďte se a nelžete si! Pět věcí, které chci naučit děti o manželství
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    1. listopadu  2016 
     06:00

    Chci, aby moje děti věděly o lásce vše. I to, že nikdo nemá dokonalý vztah. Jenže děti většinou vnímají jen výsledek našeho snažení, a mohou tak nabýt dojmu, že když najdou spřízněnou polovičku, půjde to všechno samo. Přála bych si, aby mí potomci pochopili, že bez tolerance, poctivosti a přijetí toho druhého to nepůjde. Koneckonců nic nevypoví o vašem manželství více než umění se v klidu domluvit, kdo večer posbírá psí bobky. Láska je v detailech. A to je přesně to, co chci, aby si děti odnesly z pozorování našeho manželství. Zbytek přijde.

  • Nestyďte se před sebou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Že byste si před manželem v životě neulevila nebo byste nesnesla, aby vás viděl po cvičení zpocenou až na záda? Mě tahle snaha být neodolatelnou v každé situaci přešla už po pár měsících společného soužití. A výsledek? Cítím se mnohem uvolněněji a neřeším, jestli náhodou nevypadám nepatřičně či trapně. Ostatně ani můj muž není dokonalý a je rád, že se na mě může spolehnout i v situaci, kdy objímá záchodovou mísu po divokém zapíjení narození kamarádova syna.

  • Odpovídejte pravdivě na dotazy. I na ty o oblečení

    .
    .
    Autor: Shutterstock

    Znáte to – stojíte před plnou skříní a už popáté se převlečete. Se zoufalým výrazem nastoupíte před manžela s dotazem, jak vám to sluší. Zkuste se ale chvíli zamyslet nad tím, jestli opravdu chcete, aby vás pochválil a měli jste oba dva klid, nebo budete radši, když vám řekne pravdu, že jste v té sukni příliš napasovaná, a tím vás zachrání před pomluvami ostatních žen na večírku? Já volím druhou variantu, a proto když se mě můj manžel zeptá, jestli jsou ty conversky k obleku v pohodě, raději mu doporučím, aby se přezul. I vašim dětem prospěje, když uvidí, že mohou vždy říct, co si opravdu myslí.

  • Dejte najevo, že vás ten druhý pořád přitahuje

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Je příjemné vědět, že i po dni stráveném zařizováním, uklízením a starostí o děti nemusíte večer odpadnout do postele, ale můžete si připadat žensky a sexy. Samozřejmě že tím nemyslím, abyste si každý den oblékla krajkové prádlo nebo se nalíčila, ale zkuste jednou za čas uspat děti dříve nebo je odvézt k babičce a dokázat si s manželem, že se pořád přitahujete. Uvidíte, že cítit se krásně a obdivovaně udělá dobře nejen vám, ale i mužskému egu.

  • Střídejte se v povinnostech

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Možná máte doma pevně rozdělené úkoly a víte, kdo vynáší koš nebo sbírá na zahradě bobky po psovi. A nenudí už vás to? Zkuste si role prohodit! Táta si může hrát s panenkami a vy můžete se synem postavit model letounu. Nebo může manžel pověsit prádlo a vyndat nádobí z myčky, zatímco vy vyčistíte sekačku. Říkat si „miluji tě“ je důležitým projevem lásky. Ale vyčistit po domácím mazlíčkovi nebo dětech fleky z koberce, tomu teprve říkám láska v akci.

  • Udělejte si ze sebe legraci

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Můj manžel je velký vtipálek a rád a často si někoho dobírá. Nejčastěji jsem terčem jeho vtípků já. Někdo na mém místě by se při jeho narážkách urazil, ale já jsem se vycvičila mu jeho škádlení vracet stejnou měrou. Co je ale na tom všem nejlepší? Naučila jsem se udělat si legraci sama ze sebe. Když se nebudete brát moc vážně, zjistíte, jak moc vás za to ten druhý ocení. Přiznat muži s humorem, že jste závislá na seriálu Gilmorova děvčata, je pravděpodobně mnohem těžší než se smířit s jeho hlasitým žvýkáním. Chce to čas a pořádnou kapku odvahy uvědomit si vlastní nedostatky. A to už je úplně jiná úroveň lásky.

    10 nejdůležitějších vět, které byste měli říkat svým dětem každý den!

    10 nejdůležitějších vět, které byste měli říkat svým dětem každý den!

    Dobře vedená konverzace pomáhá rodičům vytvářet trvalé a smysluplné vztahy s dětmi. Seznam následujících deseti opravdu důležitých a silných prohlášení…celý článek

/
Autor: Michaela Kaňoková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku