Rodiče rozhodují o tom, zda jejich děti budou štíhlé nebo ne

Rodiče rozhodují o tom, zda jejich děti budou štíhlé nebo ne
Třetina českých dětí má problémy s váhou
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
26. srpna  2015 
 16:51

Možná to uslyšíte jen neradi, ale většina dětí, které trápí nadváha či obezita, z toho nevyrostou. S největší pravděpodobností z nich budou dospělí, kteří rovněž zápasí s váhou. Týká se to i nejmenších dětí. Rodiče by proto měli řešit, co jejich potomek jí a jít mu příkladem. 


Samozřejmě, dětí nesmí držet dietu, natož se pokoušet o hladovku. V tomhle by jim rodiče rozhodně příkladem jít neměli. Ale vyvážená strava s minimem sladkostí (úplně zakazovat je nemusíte) jim prospěje. 

Rodiče to neradi slyší, ale to, zda jejich dítě bude obézní nebo ne, mají v rukou především oni. Rozhoduje to, co sami jedí, jakým způsobem to jedí i to, jak o jídle mluví. Podívejte se na video, kde vám to odborníci detailně vysvětlí. 

Iniciativa Vím, co jím a piju je součástí globálního programu The Choices Programme, který umožňuje spotřebitelům lepší orientaci v nabídce potravin. Program vznikl na základě výzvy Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství. Právě tyto organizace upozornily na vybrané živiny, jejichž nadměrná konzumace výrazně zvyšuje riziko vzniku civilizačních chorob.


Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku