Umíte nakupovat? Naučte se vybírat zdravé potraviny vhodné pro děti i dospělé

Umíte nakupovat? Naučte se vybírat zdravé potraviny vhodné pro děti i dospělé
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
23. září  2016 
 04:00

Cesta ke zdraví a boj s nadváhou začínají většinou v obchodech, kde si vybíráme mezi potravinami vhodnými a nevhodnými. A to platí pro dospělé stejně jako pro děti. Kdo potřebuje nebo se chce poradit, může využít momentálně probíhající akce nazvané souborně Festival zdravého nakupování. Náš web je jeho mediálním partnerem. 

Už druhý ročník Festivalu zdravého nakupování vyvrcholí tento víkend. V jeho rámci vám odborníci poradí, jak se orientovat při nákupu potravin a správně číst etikety výrobků. Zkusit si můžete i asistovaný zdravý nákup v doprovodu nutričního terapeuta.

Obecně prospěšná společnost Vím, co jím a piju se po loňském úspěšném ročníku rozhodla v letošním roce rozšířit Festival zdravého nakupování do patnácti měst včetně Prahy, kde bude festival probíhat nejdéle a na nejvíce adresách. Veřejnost se díky odborníkům přítomným přímo v prodejnách dozví více o své kondici a o tom, jak číst etikety a hodnotit složení výrobků. Zažít můžete nákup s asistencí odborníků na racionální výživu a samozřejmostí jsou ochutnávky certifikovaných produktů.

Jídelníček na 4 dny pro celou rodinu. Vyzkoušejte jíst zdravě!

Jídelníček na 4 dny pro celou rodinu. Vyzkoušejte jíst zdravě!

Víte, co je na hubnutí nakonec skoro nejhorší? Vymyslet, nakoupit a připravit si jídlo, které je dietní. A je to ještě těžší, když máte zároveň vařit…celý článek

Harmonogram a bližší informace naleznete na www.vimcojim.cz, kde také můžete po celou dobu konání festivalu soutěžit o zajímavé ceny. Soutěžte s Vím, co jím a vyhrajte kolo nebo balíčky produktů racionální výživy, kuchařky, ale i sportovní vybavení a doplňky. Hlavní cenou je jízdní kolo Head a akce se koná v supermarketech Albert.  

Iniciativa Vím, co jím a piju je smluvním partnerem globální iniciativy The Choices Programme. Program Choices vznikl v roce 2007 z podnětu Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství. Ty totiž upozornily na živiny, které při nadměrné konzumaci mohou způsobovat civilizační onemocnění, jako jsou nadváha, obezita, diabetes 2. typu nebo srdečně-cévní onemocnění. Potraviny nesoucí logo „Vím, co jím“ obsahují žádné nebo minimální množství nasycených mastných kyselin, transmastných kyselin, soli, resp. sodíku, a přidaných sacharidů (jednoduchých cukrů). 

Dětské svačinky úplně pohořely! 16 z 20 výrobků byste dětem dávat neměli

Dětské svačinky úplně pohořely! 16 z 20 výrobků byste dětem dávat neměli

Klasickou sušenku byste dětem nekoupili, ale malou tyčinku, často s mlékem, určenou speciálně pro děti ano? Protože určitě musí být mnohem vhodnější?…celý článek

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: red, red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku