Velké díky sestrám a porodním asistentkám. Takhle pečují o rodící ženy

Emotivní fotografie zdravotní sestry, která pomáhá ženě po porodu, koluje po internetu
Foto: MommaKT Shoots
Sdílej na facebooku
5. května  2020 
 06:00

První hodiny po porodu nebývají nejjednodušší. Euforii střídá vyčerpání. Žena je unavená, často i zraněná, zároveň se musí postarat nejen o sebe, ale i o miminko. Pamatujete si sestru nebo porodní asistentku, která vás po porodu doprovázela do sprchy nebo na WC? Tato žena ano. Dokonce jí na Facebooku vyslovila své veliké díky. Fotografie zdravotní sestry pomáhající ženě po porodu kolovala po internetu a mnohé dojala k slzám.

Fotografie klečící sestry, která pomáhá ženě krátce po porodu s hygienou, vzbudila na internetu veliké emoce. Zveřejnila ji sama aktérka Jill Krause na facebookové stránce BabyRabies.com.

"Nikdy nezapomenu na tváře sester, které mě doprovázely do koupelny po porodu," napsala Krause. "Byly se mnou v okamžiku, kdy já jsem byla tak zranitelná, unavená, roztřesená a plná strachu. Moje břicho splaskávalo a moje důstojnost byla ta tam. Zacházely se mnou laskavě a vstřícně."

5. května je Mezinárodní den porodních asistentek (International Day of the Midwife). Porodní asistentky po celém světě sdílí fotky s hashtagem #ProudMidwife, ženy zase děkují svým porodním asistentkám #Ithank (a doplní jméno své porodní asistentky). I my si vážíme práce porodních asistentek, patří jim velké díky!

Příspěvek, který má téměř 70 tisíc sdílení, pokračuje slovy: "Pro mě byl tento moment velice silný, utvrdila jsem se v tom, že mám kolem sebe lidi, kteří mi pomohou, i když šlo jen o pár minut v koupelně, na toaletě, kde mi sestřička ukázala, kam si na své spodní prádlo umístit led. Tato fotografie od mé přítelkyně MommaKT Shoots mi tyto chvíle vždycky připomene. Stejně tak mi to připomene vůně dermaplastu. Ať to slyší i ty úžasné sestry nebo kdokoliv, kdo nám pomáhá po porodu a ukáže nám, kam si dát led (nebo nám pomůže s první sprchou po císařském řezu)," napsala vděčná maminka Krause, která tímto statusem skládá poklonu všem porodním asistentkám a zdravotním sestrám.

Vzkaz, který zveřejnila Jill Krause na Facebooku
Vzkaz, který zveřejnila Jill Krause na Facebooku
Autor: Facebook/BabyRabies.com

Autorkou snímků je fotografka Katie Lacer, která sama říká, že focení porodu bylo tou nejemotivnější záležitostí, která v lecčem předčila i svatbu. "Focení porodu je velice náročné, vyžaduje velkou flexibilitu, člověk navíc musí umět odhadnout situaci, kdy může vstoupit a fotit, nebo kdy klient naopak potřebuje klid a odpočinek," říká Lacer s tím, že každý porod je opravdu jiný. Její fotografie jsou opravdu emotivní a dechberoucí. Podívejte se do naší GALERIE.

Porodním asistentkám a sestrám patří velké díky!

Radost, nebo utrpení? 9 známých žen prozradilo, jak prožívaly kojení:

 

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku