Ženy se nechávají na oslavu kojení tetovat. Hájí kojení na veřejnosti

Ženy se nechávají na oslavu kojení tetovat. Hájí kojení na veřejnosti
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
3. září  2016 
 06:00

Kojení je velmi intimní záležitost, na kterou se jen tak nezapomíná. Spousta žen se proto rozhodla, že vzdá kojení hold – a to tak, že si ho nechají symbolicky vytetovat na své tělo. Jako matky v naší galerii. Svoje tetování pyšně předvedly na Instagramu, Facebooku a Twitteru.

Před pár lety rozhodli administrátoři internetové sítě Facebook odstraňovat fotky kojících žen, což způsobilo nemalou odezvu. Během několika dní podepsaly virtuálně petici desítky tisíc lidí. Mluvčí Facebooku reagoval, že fotografie, které odhalují bradavku nebo ňadro, porušují pravidla Facebooku. Jedna z iniciátorek petice Kelli Romanová z USA petici nazvala: Haló, kojení není obscénní! Tehdy celý incident rozpoutal bouřlivou diskusi na téma kojení na veřejnosti. A některé matky reagovaly po svém – jako ty v naší galerii. Nechaly si akt kojení dokonce vytetovat na své tělo!

GALERIE: Originální mateřské tetování

Jak říká jedna z matek, je to vyjádření určitého postoje a taky sdělení světu, že kojit i na veřejnosti není nic, za co by se měly ženy stydět. Tohle tetování je jakýmsi malým prostředkem boje kojících matek a taky důrazná informace o tom, že se nenechají odradit od toho, aby i nadále kojily na veřejnosti. Proč by na tom mělo být něco špatného? Co si myslíte vy – a nechaly byste si udělat na oslavu kojení podobné tetování?

Pravda o kojení: Tabu, dřina nebo skvělý zážitek?

Pravda o kojení: Tabu, dřina nebo skvělý zážitek?

Když jsem před pár dny narazila na fotografie, které zveřejnila Melina Nastazia, úplně mě to dojalo. Její snímky zachycující kojící ženy s dětmi jsou…celý článek

 

 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku