Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

První týden, únava
Foto: annaogierbloomer.com
Sdílej na facebooku
9. srpna  2019 
 06:00

Možná se vám tyhle snímky nebudou líbit tolik jako ty, které vídáte na Instagramu i jinde. Nejsou to žádné do detailu a posledního kousku oblečení matky i dítěte vyladěné fotky, které mají ukazovat, jaká je to mateřství designová krása. Americká fotografka Anna Ogier-Bloomer na to šla jinak. Nafotila, jak prožívala první dva roky mateřství ona. 

Anna se toho nebojí a nám se její fotky líbí. Protože přesně takhle si první dva roky s dětmi pamatujeme i my. Padaly jsme na zem únavou uprostřed ne moc uklizeného bytu, nezáleželo nám zase tak moc na tom, jak u toho vypadáme, a když jsme měly volnou chvilku, raději jsme ji prospaly. 

Fotografčina série nazvaná Letdown to všechno zachycuje, a to spolu s okamžiky klidu a míru, který v domácnosti v tomhle období panoval. "Bylo to šokující období, kdy jsem poprvé zakoušela nezměrnou lásku k nějaké osobě a zároveň se vyrovnávala se spoustou výzev," vylíčila umělkyně deníku Huffington Post počátky soužití s dcerou Violet. 

Vzpomínala na to, jak se s manželem snažila tohle období hlavně přežít. Měla pocit, že už se nebude moci věnovat fotografování, a to zvláště poté, co se vrátila ke své práci profesorky umění, když bylo holčičce tři a půl měsíce. Tvrdí přitom, že stát se matkou pro ni bylo zdaleka nejtěžší, co ve svém životě zažila. 

Už chápu svou matku

Na svých snímcích z tohoto období se často zaměřovala na kojení, protože jí sice přišlo nádherné, ale také pro ni bylo, zejména z počátku, hodně obtížné. Zároveň by byla ráda, kdyby ho veřejnost chápala jako přirozenou věc, a to nejen u nejmenších dětí. 

Některé snímky nafotila rovnou, další vznikly pomocí samospouště, někdy za přístrojem stáli její manžel či sestra. "Díky tomu, že jsem se sama stala matkou, chápu lépe i svou matku," dodala Anna, která má dva sourozence. 

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku