Víte, co se dá dělat s colou? 10 věcí, které vás překvapí!

  • Video se připravuje ...
    Sdílej na facebooku
    26. srpna  2017 
     06:00

    Sladkou limonádu Coca-Cola známe všichni, někdo ji rád pije, jiný její typickou chuť moc nemusí, ale ať patříte do jakékoliv z těchto dvou skupin, může vás zaujmout náš článek, který rozšíří její uplatnění v každé domácnosti nad rámec uhašení žízně. Je to totiž dokonalý čistič, rozpouštědlo i lék. Čtěte víc!

     

  • V kuchyni

    Autor: iStock

    1. Pánev s připáleninami namočte v lázni coca-coly a pak jen sledujte, jak se vzdorující kousky připečeného jídla postupně uvolňují. Pánev dočistěte hrubou stranou houbičky. Nebudete věřit tomu, jak bude čistá, lesklá a zářit téměř jako nová.

    2. Vyčistěte kuchyňskou desku. Hadřík namočte v coca-cole a jednoduše s ním vyčistěte kuchyňskou desku od běžného zašpinění, mastnoty a zbytků tekutin.

    3. Odvápněte rychlovarnou konvici. Konvici naplňte coca-colou a uvařte ji. Poté konvici vydrhněte kartáčem či houbičkou, opláchněte ji a nechte v ní převařit čistou vodu, než ji znovu použijete pro přípravu nápoje.

  • V koupelně

     

    Autor: iStock

    4. Vyčistěte dlažbu. Možná budete mít strach, že coca-cola svou tmavou barvou znečistí podlahu, ale ona dokáže skvěle vyčistit spáry mezi dlaždicemi. Jednoduše ji nalijte na podlahu vaší kuchyně, koupelny či chodby, nechte ji na několik minut působit a pak ji utřete hadříkem nebo papírovou utěrkou.

    5. Vyčistěte toaletu. Dokonce i s toaletní mísou si coca-cola dokáže poradit jako mávnutím kouzelné hůlky bez použití další chemie a velkého drhnutí. Na obrubu a přes všechny skvrny nalijte jednu láhev limonády. Nechte působit minimálně jednu hodinu a poté toaletu vypláchněte. Opakujte postup podle potřeby, dokud nezmizí všechny skvrny a nános vodního kamene.

     

  • Stříbro, mastnota, žvýkačka

    Pokud vás často bolí hlava, trpíte závratěmi a hučí vám v uších, možná za to může dysfunkční porucha čelistního kloubu
    Pokud vás často bolí hlava, trpíte závratěmi a hučí vám v uších, možná za to může dysfunkční porucha čelistního kloubu
    Autor: Profimedia.cz

    6. Vyčistěte stříbro. V coca-cole na několik minut namočte stříbro – šperky či příbory. Opláchněte a otřete je. Stříbro bude zase jako nové.

    7. Odstraňte rez. Kyselina citronová v coca-cole snadno rozpouští rez. Jakékoliv kovové rezavé předměty namočte do coly na 24 hodin, poté je opláchněte vodou a očistěte.

     8. Vyčistěte skvrny od mastnoty. Pokud máte oblečení zašpiněné mastnotou, nezoufejte. Přidejte plechovku coca-coly do svého běžného pracího prostředku v přihrádce pračky a prádlo vyperte. Tato metoda prý účinně odstraňuje mastnotu, asfalt, kreosotové skvrny, a dokonce i krev.

    9. Odlepte žvýkačku. Pokud se vám na oblečení, boty či nedej bože do vlasů přilepila žvýkačka, stačí použít coca-colu na místo, které znečistila. Místo na chvíli ponořte do coca-coly a pak žvýkačku setřete pryč.

  • Místo lékárny

    Vosí a včelí píchnutí: Jak dítěti pomoci a kdy volat doktora

    Video se připravuje ...
    Vosí a včelí píchnutí: Jak dítěti pomoci a kdy volat doktora • VIDEO: 

    10. Použijte ji na štípance a bodnutí. Všichni známe neuvěřitelně nepříjemné svědění, které následuje po štípnutí hmyzem. Opět pomůže coca-cola, kterou místo lehce potřete. Obsah kyseliny v coca-cole pomáhá zničit jed, který je v kůži ponechán včelím nebo vosím bodnutím, a také poskytuje úlevu od komářích kousanců, protože ničí sliny hmyzu, které způsobují alergickou reakci.

/
Autor: Radka Pilzová
Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku