Převratné postele v porodnici: Mrkněte na tento skvělý vynález!

Převratné postele v porodnici: Mrkněte na tento skvělý vynález!
Jak by se vám líbila taková postel v porodnici?
Foto: Gelderse Vallei
Sdílej na facebooku
8. ledna  2016 
 05:55

Líbilo by se vám mít v porodnici postel, díky níž byste mohla mít miminko hned u sebe? Pokud ano, musela byste rodit v Holandsku, konkrétně v nemocnici Gelderse Vallei v Ede. Tam se totiž rozhodli, že kontakt rodičů s novorozenými dětmi maximálně podpoří.

Větší pohodlí pro rodiče a větší kontakt s dítětem, to mají podle lékařů přinést tyto speciální dětské boxíky, které se dají snadno přidělat na postele v porodnici. Nemocnice tím chce co nejvíce pomoci hlavně těm maminkám, které nejsou po porodu ihned v optimální kondici. "Dítě a matka se mohou dotýkat, aniž by jim musela asistovat sestra," uvádí doslova nemocnice. "Kojení je jednodušší, pokud může být dítě takto nablízku. Především u maminek, které jsou po císařském řezu, je to velká výhoda."

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Jak okamžitě utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který funguje!

Tipů a triků na utišení plačícího dítěte jste jistě vyzkoušela a vyslechla mnoho. Podívejte se na to, jak si s miminky poradí Robert Hamilton, americký…celý článek

Hned poté, co nemocnice snímek zveřejnila, se především mezi maminkami strhla vlna nadšení. "Já osobně bych takovou věc v porodnici ocenila, i když jsem rodila nromálně," reaguje čtyřicetiletá Michaela Sedláková, maminka dvou dětí. "Od začátku bylo mým dětem lépe, když mi byly hodně blízko. Zatímco prvního jsem si do postele v porodnici nebrala, protože to sestry hodně těžce nesly, u druhéhu už jsem byla svéhlavější a odvážnější. Chápu jejich obavy, tahle postel by možná byla kompromis, který by přinesl úlevu oběma stranám."

Už méně nadšení postel vyvolala v řadách lékařů. Po operaci je potřeba – pod dohledem sester – i vstávat a hýbat se. I když to bolí a je to nepříjemné, pohyb nohou a celého těla je pro správnou rekonvalescenci nezbytný. "Pokud je matka nucena vstávat k dítěti, rozhýbe nohy a to je velké plus. I když je to nepříjemné, pro uzdravení je to lepší než zůstat v posteli," uvedla například americká specialistka na gynekologii a porodnictví Iffath Hoskinsová.

7 věcí, které dělali rodiče spokojených dětí, a nelitují toho

7 věcí, které dělali rodiče spokojených dětí, a nelitují toho

Nechovej ho tolik, rozmazlíš si ho! Proboha, ty se mu omlouváš? Je to přece tvoje dítě a ty musíš mít autoritu! A další a další dobře míněné rady schytávají…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku